Ο Βέλγος παιδεραστής Μαρκ Ντιτρού ζητάει την αποφυλάκισή του - iefimerida.gr

Ο Βέλγος παιδεραστής Μαρκ Ντιτρού ζητάει την αποφυλάκισή του

Ο Βέλγος παιδεραστής Μαρκ Ντιτρού ζητάει την αποφυλάκισή του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανατριχιαστικές μνήμες από την υπόθεση Ντιτρού, που είχε συγκλονίσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη με τις τρομακτικές αποκαλύψεις για το βιασμό και τη δολοφονία πολλών κοριτσιών, ξυπνάει το αίτημα του Βέλγου παιδεραστή για αποφυλάκιση έπειτα από εννέα χρόνια εγκλεισμού.

Ο Μαρκ Ντιτρού είναι καταδικασμένος σε ισόβια για το βιασμό έξι κοριτσιών και τη δολοφονία τεσσάρων από αυτές, συνελήφθη το 1996 έπειτα από έρευνες είκοσι ετών και πλέον περιμένει, στις 18 Φεβρουαρίου, την εκδίκαση του αιτήματός του για αποφυλάκιση.

Ο Μάρκ Ντιτρού μεταφέρθηκε την Κυριακή υπό άκρα μυστικότητα σε δικαστήριο για ακρόαση και περιμένει την απάντηση στο αίτημά του.

Ο νόμος, ωστόσο, αναφέρει ότι οι καταδικασμένοι σε ισόβια έχουν δικαίωμα να ζητήσουν απελευθέρωση στα δεκαπέντε χρόνια.

Πέρυσι η γυναίκα του που είχε επίσης καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση, είχε αφεθεί ελεύθερη και κλείστηκε σε μοναστήρι.

Η υπόθεση είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις πανευρωπαϊκά, ενώ στο Βέλγιο τα εγκλήματά του συνεχίζουν να σοκάρουν ακόμη τόσο για την αγριότητά τους όσο και για το γεγονός ότι η Αστυνομία δεν κατάφερε να τον συλλάβει εγκαίρως.

Οι τότε έρευνες είχαν δημιουργήσει υποψίες για τον Ντιτρού και αστυνομικοί είχαν επισκεφθεί το σπίτι του, αλλά δεν αντιλήφθηκαν ότι την ίδια στιγμή είχε φυλακισμένα δύο κορίτσια που τελικά πέθαναν από ασιτία.

Τελικά συνελήφθη το 1996 και καταδικάστηκε σε ισόβια το 2004.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ