Ο Βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος ο Γ' βρέθηκε σε...πάρκινγκ [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος ο Γ' βρέθηκε σε...πάρκινγκ [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ταυτοποιήθηκαν τα οστά και το κρανίο που είχαν βρεθεί πριν από τέσσερις μήνες σε πάρκινγκ κόντα στην εκκλησία Γκρέι Φρίαρς του Λονδίνου με τους επιστήμονες να ανακοινώνουν ότι πρόκειται για τον βασιλιά της Αγγλία, Ριχάρδο τον Γ, τον τελευταίο βασιλιά της Αγγλίας που πέθανε σε μάχη.

Επειτα από εξονυχιστική έρευνα που έκαναν οι αρχαιολόγοι στα οστά και το κρανίο επιβεβαίωσαν το σπουδαίο εύρημα, ενώ σκοπεύουν, στο μέλλον, να αναδομήσουν ψηφιακά το πρόσωπο του βασιλιά της Αγγλίας με το ψευδώνυμο «καμπούρης» εξαιτίας της σκολίωσης που τον ταλαιπωρούσε.

Πρόκειται για τον τελευταίο βασιλιά της Αγγλίας που σκοτώθηκε σε μάχη, τον Αύγουστο του 1485 στην μάχη του Μπόσγουωρθ, ενώ είναι και ο τελευταίος της δυναστείας των Πλανταγενετών που βασίλευε τη χώρα από το 1154.

Μάλιστα η πτώση στη μάχη του Ριχάρδου του Γ' σηματοδοτεί για την Αγγλία το τέλος του Μεσαίωνα, καθώς με την άνοδο των Τυδώρ στην εξουσία ξεκινάει η εποχή της Αναγέννησης.

Η ιστορία του σκληρού Ριχάρδου του Γ, ο οποίος, κατά την προσφιλή συνήθεια αρκετών γαλαζοαίματων, σφετερίστηκε τον θρόνο ανατρέποντας τον ανιψιό του Εδουάρδο Ε, έγινε θέμα και του επιφανούς έργου του Ουίλιαμ Σέξπιρ.

Επειτα από την ταυτοποίηση ανακοινώθηκε ότι ο Ριχάρδος ο Γ' θα ενταφιαστεί επισήμως σε μια μεγάλη τελετή στον καθεδρικό ναό του Λέιτσεστερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ