Στοιχεία - σοκ για τους άνεργους στην Ελλάδα: Ξεπέρασαν τους 810.000 - iefimerida.gr

Στοιχεία - σοκ για τους άνεργους στην Ελλάδα: Ξεπέρασαν τους 810.000

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Τουλάχιστον ανησυχητικά κρίνονται τα νεώτερα στοιχεία από το μέτωπο της πραγματικής οικονομίας, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις εγχώριων και διεθνών αναλυτών, ότι η ύφεση και φέτος θα είναι βαθύτερη των αρχικών εκτιμήσεων.

Το πρώτο μαντάτο έρχεται από το στρατόπεδο των ανέργων που πληθαίνουν με αυξανόμενους ρυθμούς, παρά το ότι η θερινή περίοδος είναι παραδοσιακά η καλή περίοδος για την απασχόληση λόγω Τουρισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, η ανεργία έφτασε στο 16,2% έναντι 11,6% τον Μάρτιο του 2010, κάτι που σημαίνει σε απόλυτους αριθμούς ότι οι άνεργοι έφτασαν στις 811.340 έναντι 578.723 πέρσι, χωρίς βέβαια να συνυπολογιστούν όσοι χαρακτηρίζονται εργαζόμενοι αλλά στη πραγματικότητα απασχολούνται για λίγες ώρες ή ημέρες. Πραγματικά ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία για τους νέους, καθώς στις ηλικίες 15-24 ετών η ανεργία έφτασε στο απίστευτο 42,5% έναντι 29,8% πέρσι, ενώ εντυπωσιακά χαρακτηρίζονται και τα στοιχεία για τις ηλικίες 25- 34 ετών, όπου η ανεργία διαμορφώνεται πλέον στο 22,6% έναντι 15,4% πέρσι!

Μάλλον δυσάρεστη έκπληξη για τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος επικαλείται συχνά- πυκνά τους. πρόδρομους δείκτες για να δηλώσει αισιόδοξος για τις προοπτικές ανάκαμψης, είναι και τα νεώτερα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, καθώς η μεταποίηση «βυθίστηκε» τον Απρίλιο κατά 11,3% δηλαδή ακόμα πιο χαμηλά από τον περσινό Απρίλιο όπου η πτώση ήταν της τάξης του 5,6%, ενώ συνολικά στο 4μηνο η πτώση είναι της τάξης του 8,4% έναντι 4,5% πέρσι, κυρίως λόγω της καθίζησης στους κλάδους που «τράβηξαν» όσο μπορούσαν το. κάρο της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή τη βιομηχανία χημικών, μετάλλων, πετρελαιοειδών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανεργία ΟΑΕΔ στατιστική υπηρεσία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ