Μίτσελ: Υπάρχουν τα φόντα για μεγάλα πράγματα στον Ολυμπιακό - iefimerida.gr

Μίτσελ: Υπάρχουν τα φόντα για μεγάλα πράγματα στον Ολυμπιακό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα «ισπανική» εποχή ανατέλλει στον Ολυμπιακό. Ο νέος τεχνικός των Ερυθρολεύκων, Μίτσελ, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι στους δημοσιογράφους και στον κόσμο του «Θρύλου» –παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη- και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και όσους εργάστηκαν για να τον φέρουν στο Λιμάνι, τόνισε: «Θα κοιτάξω να προσφέρω και να κάνω τον Ολυμπιακό καλύτερο απ' ότι είναι. Από το λίγο που πρόλαβα να δω είναι ένας τεράστιος και υπέροχος σύλλογος. Και σε κάποιον που θα σκεφτεί πως θα δουλέψω για λίγο χρόνο, εγώ λέω όχι. Δουλεύω με πάθος και με την καρδιά μου για όσο διάστημα χρειαστεί. Και στα επόμενα 2 χρόνια και 5 μήνες έχω έρθει για να κερδίζω. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου. Δεν ήρθαμε για να περάσουμε τον χρόνο μας. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι».

Αναφορικά με τις προσδοκίες του κόσμου είπε: «Οι φιλοδοξίες που έχει ο κόσμος απ' ότι έχω μάθει από τον Βαλβέρδε είναι μία πρόκληση για μένα. Είναι κάτι που με παθιάζει».

Από την κουβέντα δεν έλειψαν και οι αναφορές στη Λεβάντε, το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και στο ενδεχόμενο να τεθεί ο Ολυμπιακός αντιμέτωπος με την Ατλέτικο. «Ήδη μας βλέπετε στον τελικό. Έχετε πολλές ελπίδες για εμάς. Έχουμε λίγες μέρες για να προετοιμαστούμε για το ματς στην Ελλάδα. Μετά θα κοιτάξουμε το παιχνίδι με την Λεβάντε όπου θα πάμε με το σκεπτικό να παίξουμε και όχι ότι έχουμε απέναντι μία ομάδα που μπορεί να είναι πιο καλή από εμάς. Θέλουμε λοιπόν να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Όσον αφορά στο γεγονός ότι θα εργαστεί για πρώτη φορά στο εξωτερικό, σχολίασε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που εργάζομαι στο εξωτερικό. Έχω δουλέψει σε Μέσα Επικοινωνίας εκτός Ισπανίας. Δεν θέλω να μείνω στην πρωτιά του πρωταθλήματος. Θέλουμε να διεκδικήσουμε όσο πιο πολλούς βαθμούς γίνεται».

Στην συνέχεια, ερωτηθείς για τον Ερνέστο Βαλβέρδε υπογράμμισε: «Δεν θα μπορούσε να μην με είχε αγγίξει η παρουσία του Βαλβέρδε. Οι άλλοι προπονητές τους βλέπουν ως παραδείγματα. Και γι' αυτό πριν από 1 μήνα περίπου είχα συνάντηση με τον Βαλβέρδε για να με ενημερώσει για την Ελλάδα. Την γλώσσα, τα ωράρια και το πως λειτουργούν. Σίγουρα θα τους κάνω καλύτερους. Αυτό ξεκίνησε με τους Ισπανούς παίκτες που είχαν επιτυχία. Αυτό επηρέασε και τους προπονητές. Επειδή τα πήγαν καλά και κερδίζουν έρχονται και οι Ισπανοί. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και ο ανταγωνισμός μεγάλος οπότε γιατί να αφήσω άλλον να μου πάρει την θέση;».

Σχετικά με την φιλοσοφία του γύρω από το ποδόσφαιρο, υπογράμμισε: «Μου αρέσει το επιθετικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει πολύ το πως κέρδισαν οι Έλληνες το ευρωπαϊκό. Είχαν πολύ καλό τερματοφύλακα. Όσον αφορά σε συστήματα το σημαντικό είναι πως ο Ολυμπιακός έχει νέους παίκτες. Το ποδόσφαιρο που θα παίζουμε να είναι επιθετικό. Να δώσουμε ευκαιρίες σε παιδιά από τις Ακαδημίες. Και θα ψάξουμε να βρούμε παίκτες που θα είναι πολλά υποσχόμενοι και που θα μπορούν να προσφέρουν σε αυτόν τον σύλλογο. Πάντα έχουμε πολλές πιθανότητες να νικάμε αλλά θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Βασικά θα κινηθούμε σε δύο διαφορετικά στάδια. Το πρώτο είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα όσο πιο σύντομα γίνεται. Θέλουμε να κερδίσουμε φυσικά και το Κύπελλο. Το 2ο να κερδίσουμε και σε χρόνο και σε εμπειρία για να φτιάξουμε μία ακόμα πιο καλή ομάδα τον Ιούνιο. Και είναι μία τεράστια πρόκληση για μένα να γίνω πιο καλός από τον Βαλβέρδε γιατί μέχρι τώρα είμαι πιο καλός μόνο στο ύψος. Εύχομαι να σας αφήσω την ίδια καλή εικόνα όταν θα φύγω με τον κ. Βαλβέρδε».

Να σημειωθεί ότι το νέο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού θα αποτελείται από τους Νικοπολίδη, Ράντο και Μουρίκη, ενώ ο Μίτσελ θα έχει ως συνεργάτες του τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Βίκτορ Σάντσεθ, τον γυμναστή Χοσέ Βαγιέχο και τον αναλυτή αγώνων, Κάρλος Μοράλ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ