Καραμανλικοί βουλευτές σε πόλεμο με τον Γιάννη Στουρνάρα

Οι υπαινιγμοί του Γιάννη Στουρνάρα ότι υπήρξε δημοσιονομικός εκτροχιασμός την πενταετία που κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής δίνει την αφορμή σε βουλευτές της ΝΔ να ξεκινήσουν πόλεμο εναντίον του υπουργού Οικονομικών.

Οι «καραμανλικοί» βουλευτές σήκωσαν πραγματικά το γάντι στον «τσάρο» της οικονομίας, θέλοντας να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψη του κ. Καραμανλή, σε αντίθεση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αφήνουν να διασύρεται πολιτικά ο τέως Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Αμύνεται ο Στουρνάρας

Ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας, εμφανώς ενοχλημένος από την πολεμική που γίνεται, στέλνει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, λέγοντας ότι δεν κάνει πίσω και διαμηνύει ότι η πολιτική που υλοποιείται στο ακέραιο έχει αποφασισθεί και ψηφισθεί από τη Βουλή. «Η πολιτική που ασκώ έχει συνυπογραφεί από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Προβόπουλο» είναι η χαρακτηριστική του φράση.

Η πρώτη επίθεση ήρθε απρόσμενα από τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος ουσιαστικά, έκανε λόγο για «ανοησίες» του υπουργού Οικονομικών και η σύγκρουση συντηρείται με αφορμή την φορολόγηση των ακινήτων.

Χαμήλωσε τους τόνους

Με συνέντευξή του ο κ. Στουρνάρας στην «Καθημερινή της Κυριακής» ότι ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε ακούσει το σχέδιο του κ. Καραμανλή από τη ΔΕΘ του 2009 για λήψη περιοριστικών μέτρων στο Δημόσιο και πως γνώριζε όλα τα στοιχεία για το έλλειμμα πολύ καιρό πριν από τις εκλογές, δεν ικανοποίησε την πλευρά των «καραμανλικών».

Ιδιαίτερα αιχμηρός για τον κ. Στουρνάρα ήταν σήμερα το πρωί και ο τακτικός συνομιλητής του κ. Καραμανλή, ο Ευάγγελος Αντώναρος που έχει διατελέσει και κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας του, ο οποίος μιλώντας στο Βήμα fm 99.5, άσκησε σκληρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών, συνεχίζοντας το «γαϊτανάκι» των επιθέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ