Στα ίχνη του δολοφόνου της Μαύρης Ντάλιας, 60 χρόνια μετά το θάνατό της[εικόνες] - iefimerida.gr

Στα ίχνη του δολοφόνου της Μαύρης Ντάλιας, 60 χρόνια μετά το θάνατό της[εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ντετέκτιβ Steve Hodel, ο οποίος ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι ο δολοφόνος της Ελίζαμπεθ Σορτ, γνωστής ως Μαύρη Ντάλια, ήταν ο πατέρας του George Hodel, με τη βοήθεια ενός εκπαιδευμένου λαμπραντόρ, επισκέφτηκε το υπόγειο του σπιτιού και βρήκε ίχνη, τα οποία πιθανόν να οδηγήσουν σε αυτό το συμπέρασμα. Το μόνο που μένει είναι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο Steve Hodel, ο οποίος το 2003 είχε γράψει το βιβλίο «Black Dahlia Avenger», διατύπωσε για πρώτη φορά τον ισχυρισμό ότι ο πατέρας του σκότωσε και διαμέλισε την ηθοποιό. Μετά τη δολοφονία της ο πατέρας του, αφού εγκατέλειψε την οικογένειά του διέφυγε στην Ασία όπου και πέθανε το 1991. Το σπίτι στο Hollywood όπου υποτίθεται ότι έγινε ο φόνος έμεινε απαράλλαχτο από τότε.

Τι είναι η Μαύρη Ντάλια
Η συγκλονιστική δολοφονία της Ελίζαμπεθ Σορτ, γνωστή ως Μαύρη Ντάλια, είναι μία από τις παλαιότερες ανεξιχνίαστες υποθέσεις. Στις 15 Ιανουαρίου του 1947, το ακρωτηριασμένο σώμα της ανακαλύφθηκε σε μια αλάνα κοντά στη διασταύρωση των οδών 39ης Οδού και Νόρτον Αβενιου στο Νότιο Λος Άντζελες. Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες συγκλόνισαν τότε την κοινή γνώμη. Οι ντετέκτιβ που ανέλαβαν την υπόθεση διαπίστωσαν από τις δροσοσταλίδες στο δέρμα ότι το θύμα είχε μεταφερθεί εκεί, πριν από ώρες.

Τα αδιέξοδα ήταν περισσότερα από τα στοιχεία και όσο περνούσαν οι μήνες, το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Αντζελες εγκατέλειπε την υπόθεση, χωρίς να καταφέρει να στοιχειοθετήσει κατηγορίες για κανέναν. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Ελίζαμπεθ Σορτ, που γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη τον Ιούλιο του 1924 και έβαφε τα χείλη της κόκκινα, έβαζε λευκά λουλούδια στα μαύρα μαλλιά της και αγαπούσε το μαύρο χρώμα, εξ ου και το παρατσούκλι «Μαύρη Ντάλια» έγινε τραγούδι από τους Porcupine Tree, μυθιστόρημα από τον Τζέημς Ελρόυ και ταινία από τον Μπράιαν ντε Πάλμα. Φαίνεται ότι ο φάκελος ενός από τα πιο διάσημα εγκλήματα του 20ού αιώνα θα ανοίξει ξανά.

Στα ίχνη του δολοφόνου της Μαύρης Ντάλιας, 60 χρόνια μετά το θάνατό της[εικόνες] | iefimerida.gr 0
Στα ίχνη του δολοφόνου της Μαύρης Ντάλιας, 60 χρόνια μετά το θάνατό της[εικόνες] | iefimerida.gr 1
Στα ίχνη του δολοφόνου της Μαύρης Ντάλιας, 60 χρόνια μετά το θάνατό της[εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ