«Φωτιά» στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ - Ερχεται φορολογία έως 20% - iefimerida.gr

«Φωτιά» στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ - Ερχεται φορολογία έως 20%

Φωτιά στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ -Ερχεται φορολογία έως 20%
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ούτε μήνα δεν άντεξε η διάταξη που είχε φέρει το υπουργείο Οικονομικών και προέβλεπε τη φορολόγηση των κερδών από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ με συντελεστή 10% από το πρώτο ευρώ αλλά ανεξαρτήτως ύψους κερδών.

Με ανακοίνωση του το υπουργείο προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και η πλέον, η φορολογία των κερδών θα διαμορφωθεί στο 0% για τα κέρδη των παικτών κάτω των 100 ευρώ, αλλά 15% για τα κέρδη των παικτών μεταξύ 100 και 500 ευρώ, και 20% για τα κέρδη των παικτών από 500 ευρώ και άνω.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η τροποποίηση έγινε κατόπιν πιέσεων του πρακτόρων ΟΠΑΠ, οι οποίοι υποστήριζαν ότι η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, που προέβλεπε η καταργούμενη διάταξη, λειτουργούσε ως αντικίνητρο για όσους είχαν μικρά κέρδη και οι οποίοι συνήθιζαν να ξαναπαίζουν αυτά τα κέρδη, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο τζίρος των πρακτορείων.

Όσον αφορά, δε, στο γιατί δεν διατηρήθηκε το παλαιότερο καθεστώς και άλλαξε το Δεκέμβριο με τη καταργούμενη διάταξη και προέβλεπε αφορολόγητο έως τα 100 ευρώ κέρδους, 10% από 100 έως 1.000 ευρώ και 15% για 1.000 ευρώ και πάνω, η απάντηση είναι ότι το υπουργείο είχε... φοβηθεί πως θα κατηγορηθεί από τη Κομισιόν για έμμεση ενίσχυση προς τον ΟΠΑΠ, κάτι που πλέον δεν υφίσταται ως λόγος ανησυχίας αφού υπήρξε χθες η σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν για την επαναφορά του αφορολογήτου έως τα 100 ευρώ κέρδους.

Σε κάθε περίπτωση, από την αύξηση της φορολογίας το υπουργείο Οικονομικών θα βγει κερδισμένο, καλύπτοντας έτσι εκ των προτέρων ενδεχόμενες "τρύπες" σε άλλους κωδικούς του Προϋπολογισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ