Απέπλευσε πλοίο από την Κρήτη με κηπευτικά προϊόντα-Ανάσα για τους αγρότες - iefimerida.gr

Απέπλευσε πλοίο από την Κρήτη με κηπευτικά προϊόντα-Ανάσα για τους αγρότες

Απέπλευσε πλοίο από την Κρήτη με κηπευτικά προϊόντα-Ανάσα για τους αγρότες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής απέπλευσε για τον Πειραιά το πλοίο «Φαιστός Παλάς» μεταφέροντας περίπου εκατό νταλίκες με πάνω από τρεις χιλιάδες τόνους ευπαθών αγροτικών προϊόντων.

Αφου βρέθηκε η χρυσή τομή εξαιτίας των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών οι αγρότες του νησιού πήραν μεγάλη ανάσα, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος τα προϊόντα τους να καταλήξουν στις χωματερές .

Από νωρίς το απόγευμα, δεκάδες νταλίκες από την Ιεράπετρα, τη Μεσαρά τη Βιάννο και το Ρέθυμνο, που ήταν σταθμευμένες στον προβλήτα 6, αφού ζυγίσθηκαν άρχισαν να φορτώνονται στο πλοίο και η διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, ενώ μεσολάβησε και τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας στο πλοίο όπου και έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι για να αποδειχθεί ότι επρόκειτο για φάρσα.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου βρισκόταν συγκεντρωμένοι πολλοί αγρότες οι οποίοι παρέμειναν εκεί μέχρι την ώρα του απόπλου του πλοίου με τα προϊόντα τους.

Επίσης στο λιμάνι βρέθηκαν ο γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Γιώργος Δεικτάκης και οι δήμαρχοι Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη και Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης.

Το πλοίο δρομολογήθηκε μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις του γ.γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, των εκπροσώπων των τοπικών φορέων και των αγροτών με αρμοδίους του Υπουργείου Ναυτιλίας και της πλοιοκτήτριας εταιρείας αφού χιλιάδες τόνοι πρώιμων κηπευτικών κινδύνευαν να οδηγηθούν στις χωματερές λογω της απεργίας της ΠΝΟ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ