Ο Ολι Ρεν στέλνει «τρόικα» για τον κουρέα της Κέρκυρας που δεν μπορεί να πάρει άδεια επαγγέλματος εδώ και δύο χρόνια

Οσοι θυμούνται τον Σπύρο Πρίφτη θα έχουν συγκρατήσει στο μυαλό τους την «oδύσσειά » του για να ανοίξει κομμωτήριο στην Κέρκυρα φθάνοντας να στείλει επιστολή μέχρι και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ίδιο τον Ολι Ρεν. Οι Βρυξέλλες είδαν και απόειδαν και, πλέον, παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους στέλνοντας ειδικό κλιμάκιο για να δώσει λύση.

Απίστευτο κι όμως αληθινό, καθώς ο Κερκυραίος κουρέας Σπύρος Πρίφτης είχε στείλει επιστολή όχι μόνο στον Ολι Ρεν αλλά και στους Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον επικεφαλής της task force, Χόρστ Ράιχενμπαχ λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιμεληθεί του ζητήματος.

Νωρίτερα, όπως αναφέρει το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο κ. Πρίφτης είχε στείλει επιστολή και στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενώ παρά την την εντολή που είχε δοθεί στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας να ανοίξουν το επάγγελμα, εκείνα έστειλαν «θολές» επιστολές στον κ. Πρίφτη με αποτέλεσμα εκείνος να στραφεί εκ νέου στις Βρυξέλλες.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον ενημέρωσε ότι αποφάσισε να επέμβει η ίδια και με δικά της έξοδα για να διευθετηθεί το ζήτημα με την άδειά του.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με την άδεια του Σπύρου Πρίφτη είναι ότι με βάση παλαιότερη διάταξη έπρεπε να έχει τουλάχιστον δύο χρόνια προϋπηρεσίας προκειμένου να λάβει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος η οποία έχει καταργηθεί με το άνοιγμα των επαγγελμάτων.

Ενα άνοιγμα, ωστόσο, που έχει συμβεί μόνο στα χαρτιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ