«Τα χαρτιά σας, παρακαλώ» - «Έλληνας είμαι, πάω στην προπόνηση» - iefimerida.gr

«Τα χαρτιά σας, παρακαλώ» - «Έλληνας είμαι, πάω στην προπόνηση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Θανάσης Αντετοκούμπο, παίκτης του μπάσκετ στον Φιλαθλητικό, μιλάει για τον Έλληνα «μετανάστη» μέσα του.

Ο Θανάσης είναι μπασκετμπολίστας του πρωτοπόρου, στην Α2, Φιλαθλητικού. Ζει στην Ελλάδα κοντά δυο δεκαετίες, αλλά συχνά, στο δρόμο, οι αρχές τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία.

Μιλώντας, στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει χαρακτηριστικά ένα περιστατικό όπου ένας αστυνομικός του ζήτησε τα χαρτιά του ενώ πήγαινε στο γήπεδο και μπρος στην απάντηση «Έλληνας είμαι, πηγαίνω για προπόνηση» ακολούθησε μια στιγμή αμηχανίας και η απολογία του οργάνου.

Έπειτα από δύο δεκαετίες στη χώρα, ο Θανάσης και τα τρία από τα τέσσερα αδέρφια του δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα. Ο ίδιος λέει: «Έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ,αισθανόμαστε Έλληνες, θέλουμε να αγωνιστούμε κάποια στιγμή στην Εθνική ομάδα. Αισιοδοξώ ότι πρόβλημα θα λυθεί σύντομα. Γιατί αν δεν μπορώ να παίξω στη χώρα που γεννήθηκα και μεγάλωσα ως Έλληνας, τότε σκοπεύω να γίνω τόσο καλός ώστε να με αποκτήσει κάποια ελληνική ομάδα ως ξένο».

Τα αδέρφια του ασχολούνται και αυτά με το μπάσκετ. Τουλάχιστον τα τρία από τα τέσσερα. Ο μικρότερος, μάλιστα, λένε οι ειδικοί ότι θα ξεπεράσει σε ύψος τα 2,10μ.

Σχολιάζοντας το πως ζει η οικογένεια του, εν μέσω κρίσης, λέει: «Προσωπικά δεν νιώθω την κρίση, διότι μια κρίση ήταν όλη μου η ζωή μέχρι σήμερα. Θα καταλάβουν αυτό που λέω μονάχα όσοι είχαν άδειο ψυγείο στο σπίτι τους για καιρό. Αυτή η πείνα όμως, μετατρέπεται με τα χρόνια σε κίνητρο και φιλοδοξίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ