Η Google πληρώνει 60 εκατομμύρια ευρώ στους Γάλλους εκδότες - iefimerida.gr

Η Google πληρώνει 60 εκατομμύρια ευρώ στους Γάλλους εκδότες

Η Google πληρώνει 60 εκατομμύρια ευρώ στους Γάλλους εκδότες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμφωνία μαμούθ υπέγραψε ο πρόεδρος της εταιρείας Google, Ερικ Σμιτ, με τον Γάλλο πρόεδρο,Φρανσουά Ολάντ για την αποζημίωση Γάλλων εκδοτών από τις μηχανές αναζήτησης, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Η εταιρεία – κολοσσός θα δημιουργήσει ένα ταμείο ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για τη «διευκόλυνση της μετάβασης του Τύπου στον ψηφιακό κόσμο» με τον Φρανσουά Ολάντ να δηλώνει «Σήμερα έλαβε χώρα ένα παγκόσμιας απήχησης γεγονός».

«Τόσο στη μέθοδο--την αναζήτηση μιας συμφωνίας μεταξύ ενός μεγάλου παγκόσμιου ομίλου και του γαλλικού Τύπου--όσο και στο αποτέλεσμα, ένα ταμείο ύψους 60 εκατ. ευρώ για τις επενδύσεις στο μέλλον, είναι μια πηγή υπερηφάνειας για τη Γαλλία που μπόρεσε να επιτύχει τη συμφωνία αυτή, η οποία είναι η πρώτη στον κόσμο», πρόσθεσε.

Επιπλέον η συμφωνία προβλέπει και εμπορική συνεργασία που θα βοηθήσει την ανάπτυξη του Τύπο στο διαδίκτυο, ώστε οι εταιρείες να μπορέσουν να αυξήσουν τα έσοδά τους από το διαδίκτυο.

Πρόκειται για μια συμφωνία που επήλθε έπειτα από διαπραγματεύσεις μηνών, καθώς οι Γάλλοι εκδότες ζητούσαν από τη Google να πληρώνει συγγενικά δικαιώματα (ένα είδος επέκτασης πνευματικών δικαιωμάτων) με το σκεπτικό ότι η εταιρεία αποκομίζει κέρδη μέσω των μηχανών αναζητήσεων που παραπέμπουν στο περιεχόμενο των εφημερίδων.

Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος Ολάντ είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία θα μπορούσε να επέμβει ο νόμος ούτως ώστε να πληρώσει η Google κάποιο φόρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ