Αυτοβούλως παρουσιάστηκα στις αρχές λέει ο ιδιοκτήτης του Πεντελικόν

Διαψεύδει τη σύλληψή του ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου Πεντελικόν Χαράλαμπος Βάρδης υποστηρίζοντας με ανακοίνωσή του ότι αυτοβούλως προσήλθε στις Αρχές προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις οφειλές της επιχείρησής του στο ΙΚΑ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Βάρδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρεται πως η εταιρεία «Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Βάρδη Α.Ε. Ξενοδοχείο Πεντελικόν» διασαφηνίζει πως «ο διευθύνων σύμβουλος Χαράλαμπος Βάρδης, δεν συνελήφθη για χρέη προς το δημόσιο, αντίθετα ο ίδιος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για οφειλές της εταιρείας προς το ΙΚΑ και να ενημερώσει σχετικά με τις διενεργηθείσες κινήσεις του για την προβλεπόμενη ρύθμιση».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρει πως «διαφορετικού περιεχομένου αναφορές στην εν λόγω υπόθεση, τόσο στα έντυπα όσο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ή σε ιστοσελίδες, είναι απολύτως ανακριβείς και λαθεμένες. Η συμμόρφωση της εταιρείας στις οικονομικές της υποχρεώσεις, σύμφωνα με τη νομοθεσία, είναι αυτονόητη και θα αποδειχθεί και από την ελληνική δικαιοσύνη».

«Εξυπακούεται ότι ψευδείς πληροφορίες, που πλήττουν την φήμη της εταιρείας «ΒΑΡΔΗ Α.Ε.» και την προσωπικότητα του κ. Χαράλαμπου Βάρδη γεννούν αστικές και ποινικές ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΕΛ.ΑΣ. στο δελτίου τύπου που εξέδωσε την Πέμπτη για τις συλλήψεις για οφειλές προς το Δημόσιο ανέφερε πως συνελήφθη στην Κηφισιά από αστυνομικούς του Τ.Α. της περιοχής 68χρονος διευθύνων σύμβουλος ξενοδοχειακής επιχείρησης για μη καταβολή εισφορών στο Ι.Κ.Α. ύψους 259.916,88 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του Πεντελικόν, σύμφωνα με το ethnos.gr, είχε πέσει στα χέρια της Αστυνομίας και το Φεβρουάριο του 2012 για μη απόδοση φόρων, δηλαδή Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και Φόρο Ελεύθερων Επαγγελματιών προς το Δημόσιο. Τη σύλληψη είχαν πραγματοποιήσει οι αστυνομικοί του τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ειδικών αξιωματικών, το ύψος της οφειλής του 68χρονου από μη απόδοση Φ.Π.Α, για τη φορολογική περίοδο από 01-01-2011 έως 30-04-2011, έφτανε τα 85.457,12 ευρώ, ενώ κατά τη φορολογική περίοδο από 01-03-2011 έως 30-04-2011, ο επιχειρηματίας φαίνεται πως δεν είχε αποδώσει Φ.Ε.Ε. ύψους 1.995,24 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ