Υποβρύχια φρίκη: Αυτό είναι το πιο τρομακτικό ψάρι στον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Υποβρύχια φρίκη: Αυτό είναι το πιο τρομακτικό ψάρι στον κόσμο [εικόνες]

Υποβρύχια φρίκη: Αυτό είναι το πιο τρομακτικό ψάρι στον κόσμο [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάποια πλάσματα του βυθού είναι πανέμορφα και κάποια άλλα όχι και τόσο, όμως στα μεγάλα βάθη, εκεί που κανένας δύτης δεν έχει τολμήσει να φτάσει μόνος του, κρύβονται πλάσματα ανείπωτης φρίκης, που δεν έχετε δει ούτε στους χειρότερους εφιάλτες σας. Το hatchetfish είναι ένα απο αυτά.

Όσοι είδατε το τρέιλερ της δεύτερης ταινίας «ψάχνοντας τον Νέμο», σίγουρα θα αναρωτηθήκατε τι είναι αυτό το τρομακτικό τέρας που συναντά ο Νέμο και η Ντορι στον βυθό. Το τέρας αυτό υπάρχει στα αλήθεια και ονομάζεται hatchetfish Argyropelecus Gigas.

Το Hatchetfish Argyropelecus gigas έχει πάρει το όνομα του από το ξεχωριστό τσεκουροειδές σχήμα του σώματός του. Είναι μέλος της οικογένειας των Sternoptychidae και ζει σε πολύ μεγάλα βάθη. Υπάρχουν περίπου 45 είδη hatchetfish και το μέγεθός τους κυμαίνεται από 2μισι εως 15 εκατοστά.

Το συγκεκριμένο είδος hatchetfish, φτάνει σε μέγεθος τα 12 εκατοστά και έχει ασημί και πράσινους χρωματισμούς στο σώμα του. Ωστόσο τα μάτια του αποτελούν ένα από τα πιο τρομακτικά στοιχεία της εμφάνισής του, αφού είναι διογκωμένα και βγαίνουν σχεδόν έξω από το σώμα και μοιάζουν θολά σαν φαντάσματος. Επειδή υπάρχει πολύ λίγο φως στα μεγάλα βάθη στα οποία βρίσκονται τα hatchetfish, τα μάτια τους έχουν γίνει εξαιρετικά ευαίσθητα στο φως ώστε να μπορούν να διακρίνουν σκιές στα μεγάλα βάθη.

Το εντυπωσιακό με τα Hatchetfishes είναι ότι αποτελούν ένα από τα πολλά είδη που ζουν στα βάθη των ωκεανών και έχουν την ικανότητα να δημιουργούν δικό τους φως μέσα από ς μια διαδικασία γνωστή ως βιοφωταύγεια. Το φως το παράγουν όργανα τους γνωστά ως φωτοφόρα που βρίσκονται σε όλο το μήκος του σώματός τους. Αυτά ταόργανα παράγουν φως μέσω μιας χημικής αντίδρασης παρόμοια με εκείνη της πυγολαμπίδας.

Ακόμη μπορούν να ρυθμίζουν την ένταση του φωτός στα πλευρά τους ώστε να γίνονται «αόρατα» στους θηρευτές. Τα σχέδια του φωτός που δημιουργούνται στα πλευρά τους, ποικίλλουν απο είδος σε είδος και πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στο φλερτ, αν και πολύ λίγα γνωρίζουμε για τις συνήθειες ζευγαρώματος αυτών των μυστηριωδών πλασμάτων.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν το τέρας του βυθού, όπως είναι στην πραγματικότητα και όπως το «είδε» η Pixar στην νέα ταινία του Νέμο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ