Απολογείται ο 30χρονος για τον εμπρησμό της Marfin – Ελεύθερος ο κατηγορούμενος για τον Ιανό

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για τις καταστροφές στο βιβλιοπωλείο Ιανός και τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στη οδό Σταδίου, στις 5 Μαΐου 2012 που είχε ως αποτέλεσμα να να καούν ζωντανοί οι Αγγελική Παπαθανασοπούλου έγκυος 32 ετών, Βιβή Ζούλια 35 ετών και Νώντας Τσακάλης 36 ετών.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ο πρώτος κατηγορούμενος, ένας 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα, έπειτα από την απολογία του στον 2ο τακτικό ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατοχής εκρηκτικών και έκρηξης που αφορούν όμως την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός που είχε προηγηθεί της τράπεζας.

Αυτό που «οδήγησε» τον ανακριτή σε αυτή την απόφαση ήταν οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που ενώ είχαν βρει ομοιότητες του κατηγορουμένου με έναν από τους δράστες σε φωτογραφίες της ΕΛ.ΑΣ. από το πλήθος των διαδηλωτών, στη συνέχεια όταν τους δόθηκαν οι φωτογραφίες του κατηγορούμενου ανασκεύασαν.

Απολογείται ο κατηγορούμενος για τον εμπρησμό της τράπεζας

Αυτή την ώρα, στο γραφείο του 2ου τακτικού ανακριτή βρίσκεται ο δεύτερος κατηγορούμενος που αντιμετωπίζει κατηγορίες για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατοχής εκρηκτικών και έκρηξης στην τράπεζα Marfin.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ