ΔΗΜΑΡ: Επιβεβαιώνονται οι αντιρρήσεις μας για τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν - iefimerida.gr

ΔΗΜΑΡ: Επιβεβαιώνονται οι αντιρρήσεις μας για τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν

ΔΗΜΑΡ: Επιβεβαιώνονται οι αντιρρήσεις μας για τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το «σοβαρό λάθος του ΔΝΤ» στο πρόγραμμα του μνημονίου, το οποίο οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση της ύφεσης και της ανεργίας κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καλώντας ταυτόχρονα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να διορθώσει το λάθος του, προκειμένου να βγει η ελληνική οικονομία από το αδιέξοδο.

Στην αποτυχία του ΔΝΤ να υπολογίσει σωστά τον «πολλαπλασιαστή» του μνημονίου, αποδίδει η ΔΗΜΑΡ τις μεγάλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις,καθώς και την γενικότερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, που σύμφωνα με την ΔΗΜΑΡ «επιβεβαιώνει τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν για τις πολιτικές οι οποίες ακολουθήθηκαν στη χώρα», ενώ υποστηρίζει ότι πρέπει να υπολογιστούν οι επιπτώσεις από αυτήν την αστοχία, «έτσι ώστε και αυτές να αποτελούν κρίσιμο μέγεθος στις επόμενες διαπραγματεύσεις για την εκτέλεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και την πορεία της οικονομίας», όπως καταλήγει στην ανακοίνωση της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

Η ομολογία του ΔΝΤ για το σοβαρό λάθος στον «πολλαπλασιαστή» του μνημονιακού προγράμματος επιβεβαιώνει τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν για τις πολιτικές οι οποίες ακολουθήθηκαν στη χώρα. Πολιτικές που σε συνδυασμό με τα εσωτερικά αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας επέφεραν υψηλούς δείκτες ύφεσης και ανεργίας, αλλά και μεγάλες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Το ΔΝΤ οφείλει να κοστολογήσει με ακρίβεια τις συνέπειες από τη λανθασμένη επιλογή του έτσι ώστε και αυτές να αποτελούν κρίσιμο μέγεθος στις επόμενες διαπραγματεύσεις για την εκτέλεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και την πορεία της οικονομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ