Βρέθηκε η τουαλέτα του Χίτλερ στο Νιου Τζέρσεϊ- Οικογένειες ταξιδεύουν για να την δουν [εικόνα] - iefimerida.gr

Βρέθηκε η τουαλέτα του Χίτλερ στο Νιου Τζέρσεϊ- Οικογένειες ταξιδεύουν για να την δουν [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τελευταίο πράγμα που περίμενε να βρει ο Γκρέγκ Κόχφελντ όταν, πριν από 20 χρόνια, αγόρασε το γκαράζ του Σαμ Καρλάνι στο Φλόρενς του Νιου Τζέρσεϊ ήταν την αυθεντική τουαλέτα του Χίτλερ. Ένα από τα λίγα αντικείμενα που διασώθηκαν από το αγαπημένο γιοτ του Φύρερ ονόματι Aviso Grille.

Μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου το επιβλητικό Aviso Grille (το μεγαλύτερο γιοτ του Χίλτερ, με το οποίο φαντασιωνόταν ότι θα καταπλεύσει στον Τάμεση και θα εγκατασταθεί στο παλάτι των Γουίνσδορ) μεταφέρθηκε στην Αμερική και κατάληξε στα χέρια του Χάρι Ντόαν, ενός ιδιοκτήτη ναυπηγείου στο Νιου Τζέρσεϊ

Εκείνος, παρόλο που ήταν παράνομο, χρέωνε τον κόσμο 25 σεντς για να ανέβουν στο γιοτ (το οποίο είχε μήκος 400 ποδιών, ππλήρωμα 245 αντρών και ειδικό μπουντουάρ για την Εύα Μπράουν) , μέχρι που η κυβέρνηση των ΗΠΑ τον ανάγκασε να το κάνει παλιοσίδερα στις αρχές των 50ς προκειμένου να μην γίνει τόπος προσκυνήματος.

Βρέθηκε η τουαλέτα του Χίτλερ στο Νιου Τζέρσεϊ- Οικογένειες ταξιδεύουν για να την δουν [εικόνα]  | iefimerida.gr 0

Την ίδια ακριβώς περίοδο ο μηχανικός αυτοκινήτων Σαμ Κάρλανι, με τον οποίο ο εφευρετικός ναυπηγός έπαιζε πόκερ κάθε Πέμπτη, του είπε ότι ψάχνει τουαλέτα για το γκαράζ του. Οπότε εκείνος του έδωσε την πρώτη που είχε πρόχειρη, αυτή του Φύρερ.

Κάπως έτσι η τουαλέτα του Χίτλερ κατέληξε στα χέρια του τωρινού ιδιοκτήτη της, ο οποίος την έχει μετατρέψει σε αξιοθέατο με οικογένειες να κάνουν στάσεις για να την δουν. Ενώ έχει και επίσημα καταχωρηθεί στο Roadside America's online guide.

Μάλιστα στα τέλη του 2012 η τουαλέτα κατάφερε επιτέλους να καταπλεύσει στον Τάμεση, αφού βρέθηκε guest star στο βρετανικό παιχνίδι αναζήτησης αντικών ονόματι Four Rooms, με τον ιδιοκτήτη να δηλώνει «Δεν με πειράζει που δεν πουλήθηκε τελικά. Απόλαυσα το δωρεάν ταξίδι και τις ομορφιές του Λονδίνου. Καθώς επίσης και το γεγονός ότι κατάφερα να την πάω εκεί που ο Αδέλφος απέτυχε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ