CIA και Interpol ζητούν να προσλάβουν τον Έλληνα 18χρονο χάκερ - iefimerida.gr

CIA και Interpol ζητούν να προσλάβουν τον Έλληνα 18χρονο χάκερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον μίας εντυπωσιακής περίπτωσης ενός 18χρονου μαθητή που προχωρούσε σε ηλεκτρονικές επιθέσεις μέσω διαδικτύου, υφάρπαζε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών και προχωρούσε σε... επενδύσεις στο Χρηματιστήριο βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκαν μέσα σε χρηματοκιβώτια στο σπίτι του, στον Άγιο Δημήτριο, 8.000 ευρώ, επιταγές αξίας περίπου 20.000 ευρώ καθώς και μετοχές διαφόρων εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο. Για τη δράση του έχουν δείξει ενδιαφέρον τα τελευταία τρία χρόνια διεθνείς διωκτικές υπηρεσίες που δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο μαθητής ξεκίνησε τη δράση του σε ηλικία μόλις 15 χρόνων, όταν στις 24 Φεβρουαρίου 2008 εισέβαλε στα ηλεκτρονικά συστήματα της Interpol. Στη συνέχεια προχώρησε σε αντίστοιχες ηλεκτρονικές επιθέσεις στα συστήματα αμερικανικών διωκτικών υπηρεσιών. Σε αυτές ο νεαρός χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικά ίχνη δεκάδων άλλων υπολογιστών ανυποψίαστων πολιτών στα οποία είχε εισβάλει και υπέκλεπτε στοιχεία με την αποστολή ιού, τύπου «δούρειου ίππου». Τότε ακόμη οι διωκτικές αρχές δεν είχαν κατορθώσει να βρουν από ποια χώρα του κόσμου γίνονταν αυτές οι επιθέσεις.

Την τελευταία διετία ο νεαρός υπέκλεπτε τα στοιχεία από κατόχους πιστωτικών καρτών και υφάρπαξε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα στο σπίτι του στον Αγιο Δημήτριο βρέθηκαν περίπου 120 «λευκές» τραπεζικές κάρτες που χρησιμοποιούσε.

Ομως προ μερικών μηνών ο 18χρονος έκανε το μοιραίο λάθος και άφησε ένα ηλεκτρονικό ίχνος που αντιστοιχούσε στον προσωπικό υπολογιστή του και στη σύνδεση Internet που διατηρούσε στο σπίτι του. Στη συνέχεια ενημερώθηκε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, στελέχη του οποίου κατόρθωσαν έπειτα από πολυήμερες έρευνες να τον εντοπίσουν.

Ο 18χρονος έμενε μαζί με τη μητέρα του, η οποία δήλωσε άγνοια για τη δραστηριότητα του γιου της. Ομως παραδέχθηκε ότι επεδείκνυε οικονομική άνεση και ότι της έδινε πολλές φορές χρήματα. Ο νεαρός είχε τατουάζ στην πλάτη του που έγραφε «Ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία...». Πηγή: Το Βήμα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα ΕΛΑΣ Ιντερπολ χάκερ 18χρονος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ