Ο Στέφανος Τσιβόπουλος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Μπιενάλε Βενετίας - iefimerida.gr

Ο Στέφανος Τσιβόπουλος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Μπιενάλε Βενετίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

40 χρονών, με διεθνή καριέρα, κοσμοπολίτης, αλλά με το βλέμμα πάντα στραμμένο στη μελέτη της ιστορίας, ο Στέφαβος Τσιβόπουλος είναι ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας.

Ζει μεταξύ Αμστερνταμ και Αθήνας, γεννήθηκε στην Πράγα, έχει ζήσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε Νέα Υόρκη και Κωνσταντινούπολη: αυτό το στοιχείο της διεθνούς περιπλάνησης αποτελεί πυρήνα της τέχνης του εικαστικού Στέφανου Τσιβόπουλου. Εστιάζει κυρίως στην απεικόνιση της μνήμης, γιαυτό μελετά εντατικά την ιστορία και τη σχέση του παρελθόντος με το παρόν. Στην Μπιενάλε της Βενετίας θα έχει επίτροπο την ιδιαιτέρως γνωστή – κυρίως μέσα από το έργο τοης στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Συραγώ Τσιάρα.

Ο Τσιβόπουλος απέσπασε το ενδιαφέρον του κοινού για πρώτη φορά το 2005, όταν ήταν υποψήφιος για τα βραβεία ΔΕΣΤΕ το 2005 . Εχει κάνει πολλές εκθέσεις και έχει κερδίσει διακρίσεις, όπως τον Χρυσό Κύβο, στο 25o Dokfest στο Κάσελ της Γερμανίας το 2008.

Τα εγκαίνια της 55ης Μπιενάλε θα γίνουν την 1η Ιουνίου, με κεντρικό επιμελητή τον Μασιμιλιάνο Τζόνι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ