Πέθανε η ηθοποιός Βίλμα Κύρου - iefimerida.gr

Πέθανε η ηθοποιός Βίλμα Κύρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε την Πέμπτη η ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Βίλμα Κύρου.

Η Βίλμα Κύρου γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε στη δραματική σχολή της Μαρίκας Κοτοπούλη και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο της δασκάλας της το 1943 με τον ρόλο της Τερέζας στον «Ποπολάρο» του Γρηγορίου Ξενόπουλου.

Επαιξε σε παραστάσεις στο Ρεξ ως το 1948 κρατώντας πρωταγωνιστικούς ρόλους δίπλα στον Βασίλη Λογοθετίδη, τον Δημήτρη Μυράτ και άλλους σπουδαίους ηθοποιούς της εποχής.

Το 1955 έφτιαξε το δικό της θίασο και ανέβασε διάφορα έργα, ανάμεσα στα οποία και τα: «Βαθιές είναι οι ρίζες», «Εβδομος ουρανός» και «Πραματευτής».

Η παράσταση «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» του Ρομπέρ Τομά που ανέβασε η Βίλμα Κύρου στο θέατρο «Γ. Παππά» το 1962-1963, καταγράφηκε ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Η Βίλμα Κύρου είχε και κινηματογραφική παρουσία. Ανάμεσα στις πιο γνωστές στις οποίες συμμετείχε είναι οι «Τζιπ, Περίπτερο κι Αγάπη» (1957) και «Οικογένεια Χωραφά» (1968).

Η κηδεία της Βίλμας Κύρου θα γίνει την Παρασκευή στις 14.30 από το Β' Νεκροταφείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ