Ο Στάλιν θα «ανασταίνεται» πέντε ημέρες κάθε χρόνο στη Ρωσία - iefimerida.gr

Ο Στάλιν θα «ανασταίνεται» πέντε ημέρες κάθε χρόνο στη Ρωσία

Ο Στάλιν θα ανασταίνεται πέντε ημέρες κάθε χρόνο στη Ρωσία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε ημέρες το χρόνο θα μετονομάζεται σε Ηρωική πόλη του Στάλινγκραντ η πόλη Βόλγκογκραν, καθώς οι βουλευτές ενέκριναν το αίτημα που είχαν υποβάλει πολλοί βετεράνοι του πολέμου.

Η αρχή θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, με την ευκαιρεία των εορτασμών της 70ής επετείου από την επική μάχη που δόθηκε εκεί κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η οποία άλλαξε το ρου του πολέμου.

Η ονομασία Στάλινγκραντ θα χρησιμοποιείται επίσης άλλες τέσσερις ημέρες κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένης και της 9ης Μαΐου, οπότε η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη των Συμμάχων απέναντι στη ναζιστική Γερμανία.

Η ονομασία θα χρησιμοποιείται στις δημόσιες τελετές, τις παρελάσεις και τις ομιλίες που θα εκφωνούνται αυτές τις ημέρες.

Η πόλη ονομαζόταν Τσαρίτσιν κατά την τσαρική περίοδο και πήρε το όνομα του Ιωσήφ Στάλιν το 1925. Μετονομάστηκε ξανά, αυτή τη φορά σε Βόλγκογκραντ - από τον ποταμό Βόλγα που την διασχίζει - το 1961, στο πλαίσιο της αποσταλινοποίησης που είχε ξεκινήσει ο τότε ηγέτης της ΕΣΣΔ Νικίτα Χρουτσόφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ