Στα χέρια της Αστυνομίας η σπείρα που ανατίναζε τράπεζες και ΑΤΜ [εικόνες] - iefimerida.gr

Στα χέρια της Αστυνομίας η σπείρα που ανατίναζε τράπεζες και ΑΤΜ [εικόνες]

«Ξεδόντιασαν» τη σπείρα που ανατίναζε τράπεζες και ΑΤΜ για να τις ληστέψει [εικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από πολύμηνες έρευνες η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εξαρθρώσει μια από τις πλέον οργανωμένες και επικίνδυνες συμμορίες που τα τελευταία χρόνια είχε διαπράξει δεκάδες ληστείες σε τράπεζες και σπίτια, είχε ανατινάξει πολλά ΑΤΜ και είχε κλέψει αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της συμμορίας φέρονται να έχουν διαπράξει εννέα ληστείες και απόπειρες ληστειών σε τράπεζες, από τις οποίες αφαίρεσαν ποσά που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ, δέκα κλοπές από σπίτια καθώς και κλοπές οχημάτων.

Τα μέλη της σπείρας φέρονται να διέθεταν ολόκληρο οπλοστάσιο με βαρύ οπλισμό. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα Καλάσνικοφ, γεμιστήρες, τρία πιστόλια Τοκάρεφ, ένα πιστόλι-στυλό, πέντε χειροβομβίδες και έναν αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Επίσης, τα μέλη της συμμορίας φέρονται να έχουν εμπλακεί σε δύο ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς, στη διάρκεια των οποίων τραυμάτισαν τη μία φορά έναν αστυνομικό (4-10-2010, Άργος) και την άλλη έναν οδηγό ταξί (23-5-2012, Παλαιό Φάληρο).

Στη συμμορία φέρονται να εμπλέκονται συνολικά 11 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν την Τετάρτη επτά. Αλλα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν συλληφθεί στο παρελθόν και βρίσκονται στις φυλακές, ενώ δύο ακόμη αναζητούνται.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, πριν διαπράξουν τις ληστείες, οι φερόμενοι ως δράστες επόπτευαν τους στόχους και αφού εντόπιζαν τα τρωτά σημεία των κτιρίων, στα οποία στεγάζονται τα υποκαταστήματα των τραπεζών, τα εκμεταλλεύονταν, προκειμένου να εισέλθουν με ευκολία στο εσωτερικό τους.

Κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους δραστηριότητας, χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αφαιρέσει από διάφορες περιοχές της Αττικής και είχαν τοποθετήσει σε αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Παράλληλα φέρονται να ενοικίαζαν διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου απέκρυπταν τον οπλισμό, κλεμμένα οχήματα και άλλα σύνεργα για τις επιθέσεις τους.

Τα χρήματα που αποκόμιζαν από τις ληστείες οι δράστες τα επένδυαν σε ακίνητα και καταστήματα, ενώ φέρονται να διαβίωναν με πολυτελή τρόπο.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται, καθώς εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ