Βενιζέλος: Η στήριξη των Ευρωπαίων διευκολύνει την ανάπτυξη της Ελλάδας - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Η στήριξη των Ευρωπαίων διευκολύνει την ανάπτυξη της Ελλάδας

Βενιζέλος: Η στήριξη των Ευρωπαίων διευκολύνει την ανάπτυξη της Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι η στήριξη που δείχνουν οι Ευρωπαίοι προς την Ελλάδα διευκολύνει την επάνοδο της χώρας στις αγορές και την οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο καγκελάριο του SPD, Περ Στάινμπρουκ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για πολύ θετικά μηνύματα τονίζοντας ότι «Οχι απλώς έχουμε πολιτική στήριξη, αλλά έχουμε και την υπόσχεση ότι θα αναλάβουν πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο οικονομικό πεδίο, για να έχουμε παρουσία γερμανική στην ελληνική πραγματική οικονομία, με επενδύσεις και αναπτυξιακή στήριξη»

Πρόσθεσε επίσης ότι επισήμανε στους αξιωματούχους των Σοσιαλδημοκρατών ότι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι κρίσιμος «ως εγγυητή πολιτικής σταθερότητας και της εφαρμογής της μόνης εφικτής και ασφαλούς εθνικής στρατηγικής».

Από την πλευρά του ο Περ Στάινμπρουκ υποσχέθηκε ότι οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες θα αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου Γερμανοί επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι η θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την ευρωζώνη είναι οριστική.

Οι δύο άνδρες, πάντως, διαφώνησαν όσον αφορά το ζήτημα της οικονομικής βοήθειας προς τη Κύπρο, καθώς το SPD διαφωνεί με την παροχή στήριξης, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώνει ότι «η παρουσία της Κύπρου στην ΟΝΕ είναι οριστική και αμετάκλητη θεσμικά και οτιδήποτε συμβαίνει, σε οποιαδήποτε χώρα, όσο μικρή και εάν είναι αυτή, έχει συστημικές επιπτώσεις».

«Πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας το ανοιχτό πολιτικό ζήτημα της Κύπρου, αλλά και τις σχέσεις με δύο χώρες, οι οποίες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, που είναι αφενός μεν η Τουρκία αφετέρου δε το Ισραήλ» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ