Στη φάκα η «συμμορία με τις μαξιλαροθήκες» που είχε ρημάξει την Ηλεία - iefimerida.gr

Στη φάκα η «συμμορία με τις μαξιλαροθήκες» που είχε ρημάξει την Ηλεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Στη φάκα» της Αστυνομίας πιάστηκε η συμμορία με τις μαξιλαροθήκες, όπως την αποκαλούν, η οποία είχε ρημάξει την Ηλεία στις κλοπές και τις διαρρήξεις. Σύμφωνα με την Αστυνομία είχαν διαπράξει τουλάχιστον 81 κλοπές το τελευταίο τετράμηνο αποκομίζοντας 43.000 ευρώ σε χρήματα και 270.000 σε κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στη σπείρα φέρονται να εμπλέκονται δεκάδες άτομα. Μέχρι στιγμής έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για 12 Αλβανούς ενώ τουλάχιστον έξι άτομα φέρονται ακόμη να εμπλέκονται ως κατηγορούμενοι σε πόθαλψη εγκληματία ή για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με το ilialive.gr οι δράστες, τα χρυσαφικά τα έλιωναν και τα μετέτρεπαν ακόμα και σε πλάκες χρυσού.

Η σπείρα έγινε γνωστή ως «συμμορία με τις μαξιλαροθήκες» γιατί κουβαλούσε μέσα σε θήκες μαξιλαριών τα κλεμμένα αντικείμενα, από τις διαρρήξεις.

Τα κλοπιμαία τα έκρυβαν αρχικά σε σπίτι που είχαν μισθώσει στον Πύργο και στη συνέχεια τα εκποιούσαν μεταφέροντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Αλβανία. Για τις ηλεκτρικές συσκευές που ήταν δύσκολο να μετακινηθούν επέλεγαν τη μεταπώλησή τους σε συμπατριώτες τους, στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Τις έρευνες που συνεχίζονται και το προανακριτικό έργο κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ