Της έβγαλαν τον καρκίνο στα νεφρά μέσα από τον αφαλό [βίντεο] - iefimerida.gr

Της έβγαλαν τον καρκίνο στα νεφρά μέσα από τον αφαλό [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα χειρουργικό θαύμα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ρεν. Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, ο καθηγητής Καρίμ Μπενσαλά και η ομάδα του αφαίρεσαν το νεφρό ασθενή με καρκίνο μέσω μιας τομής δύο εκατοστών στον ομφαλό, με τη βοήθεια ενός χειρουργικού ρομπότ.

Αυτή είναι η πρώτη νεφρεκτομή στην Ευρώπη με τη συγκεκριμένη μέθοδο. Το τμήματος ουρολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ρεν πραγματοποίησε αυτή την αφαίρεση του νεφρού με μια τεχνολογία που ονομάζεται "μονή τομή," δηλαδή, με μία ενιαία μικρή τομή στον αφαλό

«Είναι ο συνδυασμός της κλασσικής χειρουργικής επέμβασης και της ρομποτικής χειρουργικής που επέτρεψε την πραγματοποίηση αυτής της επέμβασης μειώνοντας στο ελάχιστο για τον ασθενή, τον μετεγχειρητικό πόνο και δίνοντας ένα βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο διευθυντής της κλινικής.

Μετά από τρεις ώρες προσπάθειας, το νεφρό βγήκε μέσα από την τρύπα των 2 εκατοστών στον αφαλό και ο ασθενής ήταν σε θέση να επιστρέψει σπίτι του τρεις ημέρες αργότερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ