Απίστευτη αλληλεγγύη: Δελφίνια προσπαθούν να σώσουν μέλος του κοπαδιού τους [βίντεο] - iefimerida.gr

Απίστευτη αλληλεγγύη: Δελφίνια προσπαθούν να σώσουν μέλος του κοπαδιού τους [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα πολύ τρυφερό στιγμιότυπο είχαν την ευκαιρία να κινηματογραφήσουν επιστήμονες στα ανοιχτά της Νότιας Κορέας, όταν εντόπισαν ένα κοπάδι δελφινιών που σχημάτιζαν σχεδία με τα σώματα τους προσπαθώντας να κρατήσουν στην επιφάνεια ένα ετοιμοθάνατο μέλος του κοπαδιού και να το βοηθήσουν να αναπνεύσει.

Τα πέντε δελφίνια κρατούσαν τον σύντροφό τους στις πλάτες τους για να μη βουλιάξει, εντυπωσιάζοντας με την απίστευτη αλληλεγγύη τους τους επιστήμονες που παρακολουθούσαν απο το πλοίο.

Τα δελφίνια-διασώστες που παρατηρούσαν οι επιστήμονες, ανήκαν σε μια ομάδα 400 μελών τα οποία κυνηγούσαν συνοδεία 500 θαλασσοπουλιών. Ωστόσο αυτή η ομάδα αποσπάστηκε από το μεγάλο κοπάδι και προσπαθούσαν να σώσουν έναν σύντροφό τους, με πτερύγια σε παράλυση και κόκκινα σημάδια στην κοιλιακή χώρα.

Μερικά δελφίνια έφτιαξαν έναν προστατευτικό κύκλο, ενώ τα υπόλοιπα προσπαθούσαν να σώσουν το άρρωστο δελφίνι πιέζοντάς το από κάτω και στα πλάγια.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειές τους το δελφίνι πέθανε, δείχνοντας σημάδια νεκρικής ακαμψίας, όμως οι σύντροφοί του συνέχισαν να του προσφέρουν βοήθεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ