«Φρένο» στην ίδρυση και λειτουργία «Τειρεσία» στην ασφαλιστική αγορά - iefimerida.gr

«Φρένο» στην ίδρυση και λειτουργία «Τειρεσία» στην ασφαλιστική αγορά

«Φρένο» στην ίδρυση και λειτουργία «Τειρεσία» στην ασφαλιστική αγορά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κόκκινο» άναψε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην αίτηση της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, για τη δημιουργία «μαύρης λίστας» με τους διαμεσολαβητές που δεν κατέβαλλαν ασφάλιστρα, με το σκεπτικό ότι θα οδηγούσε σε διακρίσεις εναντίον τους, ενώ θα ζημίωνε και την υπόληψη τους.

Η Αρχή επεσήμανε, πως «η ΕΑΕΕ δεν απέδειξε με αναλυτικά οικονομικά στοιχεία ή δικαστικές αποφάσεις ή άλλα στοιχεία ότι η ζημία που παρουσίασε η ασφαλιστική αγορά οφείλεται αποκλειστικά ή σε μεγάλο βαθμό στην μη απόδοση ασφαλίστρων από τους διαμεσολαβητές, ώστε να απειλείται η εύρυθμη λειτουργία του κλάδου από τις φερόμενες ως παράτυπες συμπεριφορές που θα καταχωρούνται στο αρχείο».

Υπέρ της απόφασης τάχθηκε και ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος έκανε λόγο για «αποτροπή μιας παράλογης εξέλιξης που θα κρατούσε τους διαμεσολαβητές ομήρους στα χέρια των ασφαλιστικών εταιρειών», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι διαμεσολαβητές και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορέσουν να «οικοδομήσουν μια ειλικρινή σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και να προχωρήσουν σε έναν καλόπιστο διάλογο» για να διευθετηθούν όλα τα μεταξύ τους ζητήματα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων Γιώργος Καραβίας δήλωσε ότι «η απόφαση την οποία έλαβε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, πέρα από το ότι εκφράζει απόλυτα τις θέσεις και τις απόψεις του ΣΕΜΑ, συμβάλλει τα μέγιστα για τη διασφάλιση της διαφάνειας στις συναλλαγές, δεδομένου ότι θέτει το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί η αγορά στο μέλλον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ