Χουντική πρόκληση: Μπαλωθιές και συνθήματα στην κηδεία του Ντερτιλή [βίντεο] - iefimerida.gr

Χουντική πρόκληση: Μπαλωθιές και συνθήματα στην κηδεία του Ντερτιλή [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με συνθήματα και πυροβολισμούς αποχαιρέτησαν νοσταλγοί της χούντας τον Νικόλαο Ντερτιλή στην κηδεία του στο Α' Νεκροταφείο. Λίγο πριν πουν το τελευταίο αντίο οι παρευρισκόμενοι φώναξαν τα συνθήματα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», «Αλήτες, ρουφιάνοι πολιτικοί» και «Ζήτω ο Ντερτιλής», ενώ κάποιοι άλλοι έβγαλαν όπλα και πυροβόλησαν 10 – 12 φορές τον αέρα.

Στην κηδεία του αμετανόητου χουντικού έδωσαν το «παρών» οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Γεωργίου, και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Στεφάνια απέστειλαν οι Στυλιανός Παττακός και Δέσποινα Παπαδοπούλου.

Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος αποκάλεσε τον Ντερτιλή ήρωα, τον παρομοίωσε με τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη.

Ο Αμβρόσιος επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης λέγοντας «Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω. Αφού είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πριν το αποφασίσω εγώ ότι θα τελέσω τη νεκρώσιμο ακολουθία, αποφάσισα να το κάνω».

Τον επικήδειο εξεφώνησε ο καταδικασθείς για τα βασανιστήρια της ΕΑΤ - ΕΣΑ Θεοφιλογιαννάκος, χαρακτηρίζοντας τον Ντερτιλή «ήρωα που απελευθέρωσε ελληνικό έδαφος».

Και εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος στον επικήδειο που εκφώνησε εκτίμησε ότι «Εφυγε ενας ήρωας, όπως ήρωας ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στην τελευταία σου επιστολή μου έλεγες πως μείναμε οι δυο μας. Εγώ σου λέω πως είμαστε χιλιάδες».

Ηδη η Ελληνική Αστυνομία για τις μπαλωθιές προσήγαγε έναν 22χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 21 κάλυκες και ένα πτυσσόμενο στιλέτο.

Φωτογραφία: Τα Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ