«Οι τραγουδιστές δεν είναι φίλοι μου, δηλώνει ο στιχουργός των Ρέμου, Χατζηγιάννη και Νταλάρα

Ο πλέον γνωστός στιχουργός 15 τελευταίων χρόνων, Νίκος Μωραΐτης, μιλάει τις ταυτόχρονες συνεργασίες του με Ρέμο, Αρβανιτάκη, Χατζηγιάννη, Πρωτοψάλτη, Νταλάρα και Γαλάνη σε συνέντευξη που έδωσε σε Κυπριακό περιοδικό.

«Δεν είμαστε φίλοι (σ.σ. με τον Ρέμο και το Χατζηγάννη). Κοίτα, για να είσαι εντάξει σε αυτό που κάνουμε -πες το δουλειά, πες το τέχνη, χόμπι ή όπως αλλιώς θες- πρέπει να διαχωρίσεις το προσωπικό κομμάτι από το επαγγελματικό. Δεν θέλω να έρθει κανένας συνθέτης και να μου πάρει ένα στίχο επειδή είμαστε φίλοι και κανένας τραγουδιστής να πει κάποιο κομμάτι μου για τον ίδιο λόγο. Τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι τους πιστεύω πολύ. Και δένομαι μαζί τους, τους εκτιμώ, τρέφω αισθήματα γι' αυτούς. Αλλά δεν είναι οι άνθρωποι τους οποίους θα πάρω να πω ένα πρόβλημά μου. Γι' αυτό είναι οι φίλοι». Αυτό δήλωσε ο Νίκος Μωραΐτης στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Πρίφτη στα πλαίσια της συνέντευξης που έδωσε στο Down Town Κύπρου.

Προσθέτοντας, όσον αφορά το πως γίνεται κάποιος που είναι παντρεμένος με παιδί να γράφει για μοιραίους έρωτες, «Τα πραγματικά ηφαίστεια εκρήγνυνται μέσα μας. Είμαι χρόνια με τον ίδιο άνθρωπο, αλλά μπορεί μέσα μου να χωρίζω καθημερινά και να τον ερωτεύομαι από την αρχή. Ένας δημιουργός δεν είναι αυτό που φαίνεται. Δεν πρέπει να είσαι 'αταραμένος' για να γράψεις με πάθος. Δεν χρειάζεται να βάλεις φωτιά στο σπίτι σου για να γράψεις για την καταστροφή και την απώλεια, ούτε να το γεμίσεις με λουλούδια για να γράψεις ένα χαρούμενο κομμάτι».

Στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης ο γνωστός στιχουργός μίλησε για τα περιστατικά του έχουν μείνει αλησμόνητα «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά στο στούντιο με τη Δήμητρα Γαλάνη. Ήμουν σε πλήρη σύγχυση, δεν είχα ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Ήμουν ανάμεσα στους μύθους μου. Όπως, επίσης, όταν ήρθε η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, στο σπίτι μου στην Τζιά με ένα φουσκωτό, έχοντας μαζί της το demo του 'Άγγελου'.Το βάλαμε σε ένα χαλασμένο cd-player και προσπαθούσε να με πείσει ότι ήταν μεγάλο τραγούδι κι εγώ δεν το καταλάβαινα. Δεν το άκουγα καλά το κομμάτι κι η Άλκηστη κόντευε να 'δαγκώσει' το μηχάνημα!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ