Ενας ψηλός και ένας κοντός έβαλαν φωτιά στη Marfin -Μετά δεν άφηναν την Πυροσβεστική να προσεγγίσει - iefimerida.gr

Ενας ψηλός και ένας κοντός έβαλαν φωτιά στη Marfin -Μετά δεν άφηναν την Πυροσβεστική να προσεγγίσει

Ενας ψηλός και ένας κοντός έβαλαν φωτιά στη Marfin -Μετά δεν άφηναν την Πυροσβεσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο άντρες, ένας ψηλός και ένας κοντός ήταν σύμφωνα με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα στην ΕΛ.ΑΣ οι δράστες του εμπρησμού της Marfin. Ο μάρτυρας, ο οποίος βρισκόταν στο βιβλιοπωλείο Ιανός, απέναντι από τη Μarfin κατέθεσε πως ταυτόχρονα με τις μολότοφ που έριχναν οι δράστες στο βιβλιοπωλείο έκαναν το ίδιο και στην τράπεζα.

Οι μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στην περιοχή -δημοσιεύονται στα Νέα- είναι κλειδιά στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών.

«Τη φωτιά στην τράπεζα την έβαλαν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες», ενώ ο αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει πως η Πυροσβεστική που είχε ειδοποιηθεί έφτασε στο σημείο νωρίτερα από πέντε λεπτά, ενώ στην προσπάθειά της να επέμβει εμποδίστηκε από τα ίδια άτομα.

Ενας δεύτερος μάρτυρας ισχυρίζεται «όταν έφτασα μπροστά από την τράπεζα Marfin είδα μπροστά μου δύο άντρες, έναν ψηλό και άλλον έναν κοντό, να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Γυρνάω και λέω στον κοντό άντρα «μην κάνετε μ... γιατί σ' εμάς κάνετε κακό». Και εκείνος γυρνάει και μου λέει: «Εμάς μας κλέβουν πρώτoυς». Τότε, έχοντας και οι δύο άντρες γυρισμένη την πλάτη, τους είδα να πετούν μέσα από την τρύπα ένα μεγάλο μπουκάλι του νερού χωρίς πώμα, το οποίο κατά τα τρία τέταρτα είναι γεμάτο με υγρό πορτοκαλί χρώματος και αμέσως να βάζουν φωτιά μάλλον σε στουπί και να το πετούν μέσα στην τράπεζα, όπου δευτερόλεπτα πριν είχαν ρίξει το μπουκάλι, και τότε είδα να δημιουργείται μία μικρή εστία φωτιάς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ