Κουβέλης: Εξυγίανση και διαφάνεια σε όλο το πολιτικό σύστημα - iefimerida.gr

Κουβέλης: Εξυγίανση και διαφάνεια σε όλο το πολιτικό σύστημα

Κουβέλης: Εξυγίανση και διαφάνεια σε όλο το πολιτικό σύστημα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την ανάγκη ριζικών αλλαγών στο πολιτικό σύστημα τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εκλογικού νόμου μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε το κόμμα σε κεντρικό ξενοδοχείο το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Φώτης Κουβέλης καθόρισε βασικούς στόχους που θα πρέπει να επιτευχθούν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως η ριζική αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών συνδυασμένη με υπαγωγή των περιπτώσεων οικονομικών εγκλημάτων υπουργών στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές Δημοσίου, προτείνοντας την κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 86 του Συντάγματος που αφορά στην παραγραφή αδικημάτων.

Επανέλαβε, ακόμη, τη θέση του κόμματος για καθιέρωση της απλής αναλογικής και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, καθώς «παραμορφώνει την λαϊκή βούληση».

Τάχθηκε υπέρ ενός διαφανούς θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση και τη ρύθμιση των ζητημάτων τω ΜΜΕ.

Ζήτησε, επίσης, την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και της βουλευτικής αποζημίωσης ακόμη και για τη συμμετοχή σε επιτροπές, αλλά εισηγήθηκε και την κατάργηση κάθε φορολογικού προνομίου και τη συνταξιοδότηση των βουλευτών από τον επαγγελματικό φορέα καθενός.

Επίσης ο κ. Κουβέλης τάχθηκε υπέρ ενός διαφανούς θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση και τη ρύθμιση των ζητημάτων των ΜΜΕ.

Όσον αφορά τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης υποστήριξε τις πρωτοβουλίες του κ. Μανιτάκη για τη διαθεσιμότητα και κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών πρόνοιας και υγείας.

Ο κ. Κουβέλης ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να αφορά τη σαφή διάκριση των εξουσιών, την διαφανή δημοσιονομική διαχείριση, την καθιέρωση απλής αναλογικής, και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Στην εκδήλωση, την οποία άνοιξε με χαιρετισμό του ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, και την οποία συντόνισε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Πανούσης παρόντες ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Γιάννης Νικολάου, ο Στέφανος Μανίκας, ο Ευάγγελος Μαλέσιος, ο Νίκος Χριστοδουλάκης κ.ά., καθώς και ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ