Η ζωή σε μεγάλο υψόμετρο... αδυνατίζει - iefimerida.gr

Η ζωή σε μεγάλο υψόμετρο... αδυνατίζει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα στοιχεία για τη συχνότητα των γευμάτων που πραγματοποιούν οι άνθρωποι σε σχέση με το υψόμετρο που βρίσκονται προκύπτουν από νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, όπως φάνηκε στην έρευνα, σχεδόν ένας στους δύο ορειβάτες (45,2%) πραγματοποιεί μόλις δύο γεύματα ημερησίως, το 32,3% γευματίζει 3-4 φορές την ημέρα και μόλις το 22,6% δεν αλλάζει διατροφικές συνήθειες.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι ορειβάτες στο μεγαλύτερο ποσοστό (84,4%) καταναλώνουν υδατάνθρακες, ενώ σε μικρότερα ποσοστά καταναλώνουν πρωτεΐνες (9,4%) και λίπη (6,3%).

Αναφορικά με την όρεξη οι 32 ορειβάτες που πήραν μέρος στην έρευνα παρατήρησαν μείωση στην όρεξη για φαγητό. Από αυτούς οι μισοί περίπου ορειβάτες παρατήρησαν ότι η αίσθηση της πείνας ήταν σπάνια, ενώ οι υπόλοιποι ότι είχαν μια διάρκεια σε αυτή την αίσθηση.

Τέλος, το 50% των ορειβατών παρατήρησαν απώλεια κιλών στην παραμονή τους σε υψόμετρο από 2 έως 20 ημέρες και αυτό αιτιολογείται από τη μείωση των γευμάτων που είχαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και από τις αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις που επηρεάζονταν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην παραμονή τους σε μεγάλο υψόμετρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ