Ο Σκόκο φεύγει…ο Σιαλμάς έρχεται… - iefimerida.gr

Ο Σκόκο φεύγει…ο Σιαλμάς έρχεται…

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έντονη φημολογία που υπήρχε από χθες το απόγευμα ότι θα ερχόταν πρόταση για τον Σκόκο από τον ατζέντη του, επιβεβαιώθηκε αργά χθες το βράδυ με την Αλ-Αιν να καταθέτει πρόταση για την απόκτηση του Αργεντινού άσου της ΑΕΚ καταβάλλοντας το ποσό της ρήτρας του, που αγγίζει τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Η διοίκηση της ΑΕΚ που δεν είχε δικαίωμα να διαπραγματευτεί, καθώς η πρόταση της Αλ-Αιν συνάντησε την ρήτρα που υπήρχε στο νέο συμβόλαιο του Σκόκο που είχε υπογραφεί τον χειμώνα. Η ΑΕΚ δέχθηκε την πρόταση καθώς με αυτή την συμφωνία συγκεντρώνεται ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία της ομάδας της ΑΕΚ, που τα χρειάζεται για την νέα χρονιά.

Στην συμφωνία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, ότι η ΑΕΚ θα έχει τον πρώτο λόγο, και αν σε περίπτωση που υπάρξει πρόταση στην Αλ-Αιν για την απόκτηση του «υδραυλικού» πριν την λήξη του συμβολαίου του, από άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Τότε η ΑΕΚ θα έχει το δικαίωμα να καταθέσει ισόποση προσφορά και να τον κάνει και πάλι δικό της. Σε αντίθετη περίπτωση θα λάβει επιπλέον 600.000 ευρώ.

Η ΑΕΚ οφείλει στον Σκόκο και τον μάνατζερ του περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Οι διοικούντες της ομάδας όμως προσπαθούν να πείσουν τον Σκόκο και τον μάνατζερ του να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους ώστε να εξοικονομηθούν περισσότερα χρήματα από την μεταγραφή του στην αραβική ομάδα.

Με τα δεδομένα πάντως που υπάρχουν τώρα η ΑΕΚ δέχεται μια ισχυρή ένεση στο υπερχρεωμένο ταμείο της. Αν και ο Σκόκο στοίχισε στην ΑΕΚ 2,4 εκατομμύρια για να έρθει το 2008 από την Πούμας και υπέγραψε τον Νοέμβριο συμβόλαιο που θα του απέφερε 1,7 εκατομμύρια τον χρόνο. Μπορεί πλέον να κινηθεί με μεγαλύτερη ευκολία στο μεταγραφικό παζάρι και στις ανανεώσεις των συμβολαίων των παικτών.

«Το κενό του Σκόκο θα καλυφθεί επάξια», δήλωσε το μεσημέρι ο Σταύρος Αδαμίδης, πρόεδρος της ΑΕΚ, και φρόντισε να το αποδείξει άμεσα με την επίσημη ανακοίνωση ότι αποκτήθηκε ο Δημήτρης Σιαλμάς για τα επόμενα 2 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ