Lifo: Ορκίστηκε άραγε στο Ευαγγέλιο ο Πάνος Καμμένος πριν μιλήσει στο δικαστήριο; - iefimerida.gr

Lifo: Ορκίστηκε άραγε στο Ευαγγέλιο ο Πάνος Καμμένος πριν μιλήσει στο δικαστήριο;

Lifo: Ορκίστηκε άραγε στο Ευαγγέλιο ο Πάνος Καμμένος πριν μιλήσει στο δικαστήριο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γνωστή ιστοσελίδα Lifo.gr φιλοξενεί σήμερα στη στήλη της Μικροπράγματα σημείωμα που υπογράφεται από τον Αρη Δημοκίδη και πραγματεύεται τα όσα έλεγε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος για τον Αντρίκο Παπανδρέου πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Αναλυτικά, το κείμενο που δημοσιεύεται είναι το εξής:

Μπορεί ο Αντρίκος Παπανδρέου να είναι μέγας τοκογλύφος (προς το παρόν φαίνεται ότι δεν είναι). Και δεν αποκλείεται όλη η οικογένεια του ΓΑΠ να είναι απατεώνες και κερδοσκόποι.

Το πιο διασκεδαστικό όμως είναι το ότι στη δίκη στην οποία πήγε για συκοφαντική δυσφήμηση τον Πάνο Καμμένο φάνηκε για άλλη μια φορά το τι πολιτικούς αρχηγούς έχουμε.

Ο Καμμένος εδώ και χρόνια (πριν καν φτιάξει κόμμα) μας είχε πρήξει με τις θεωρίες συνωμοσίας του, σύμφωνα με τις οποίες ο αδερφός του ΓΑΠ ήταν σε τοκογλυφικές εταιρίες και είχε παίξει με συγκεκριμένα CDS και κωδικούς στρέφοντας την Ελλάδα στη χρεοκοπία ώστε να πλουτίσει ο ίδιος και η οικογένειά του.

Τα είπε, τα ξαναείπε, έβαλε μερικούς (τυχαίους; επινοημένους;) κωδικούς στη σελίδα του στο Facebook, βγήκε στα ραδιόφωνα, βγήκε στις τηλεοράσεις, τα έγραψε στο twitter. Κι όταν ήρθε η ώρα να τα αποδείξει στο δικαστήριο τι έκανε; Την κλασική τακτική των Θρασύδειλων Μυθομανών: "Πότε είπα εγώ κάτι αρνητικό για τον κύριο Παπανδρέου;". Όχι μόνο δεν προσπάθησε να ξεσκεπάσει τη συνωμοσία των Παπανδρέου, αλλά πήγε να βγάλει και τρελό όλο το σύμπαν.

Για να δούμε τι έλεγε πριν τη δίκη ο κύριος Καμμένος.

Στις 18/5/2011 ο Π. Καμμένος στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του Extra3 αποκαλεί τον Γ. Παπανδρέου «έμμισθο broker διεθνών τοκογλύφων». Στις 19/5/2011 επαναλαμβάνει τον χαρακτηρισμό στον Real FM και στο Ν. Χατζηνικολάου, χρησιμοποιεί φράσεις όπως «πήρανε χρήματα» και εμπλέκει για πρώτη φορά τον Αντρίκο Παπανδρέου σε μία ιστορία πώλησης CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οποία, σύμφωνα με τον Καμμένο εμπλέκονται «πρόσωπα που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού, και αν όχι του Πρωθυπουργού, που μαζί με τον αδερφό του Πρωθυπουργού συμμετέχουν σε κοινές μη κυβερνητικές οργανώσεις...». Και ολοκληρώνει λέγοντας ότι «όταν κάποιοι τζογαδόροι κονομάνε 25 δισ. [και εν δυνάμει 60 δισ. σύμφωνα με τον κ.Καμμένο]και επιτρέπεται η πώληση των ασφαλίστρων κινδύνου... είναι θέμα πάρα πολύ σοβαρό και ειδικά όταν αυτοί που αγοράζουν έχουν σχέσεις με το περιβάλλον του ίδιου του Πρωθυπουργού»

Στις 11/9/2011 ο Π. Καμμένος σε συνέντευξή του στο ρ/σ Ράδιο 9 και απαντώντας στην παρατήρηση δημοσιογράφου «Πάνο, έχεις καταγγείλει την οικογένεια Παπανδρέου, δεν έχει ανοίξει όμως μύτη, ούτε και το ίδιο σου το κόμμα [ΝΔ, τότε, ακόμη] δεν βγαίνει να σε υπερασπιστεί», λέει: «...Εδώ έχουμε μία συμμορία, μια συμμορία οικογενειακή, η οποία λειτουργεί με τους νόμους της κόζα νόστρα, με μία ομερτά των μέσων μαζικής ενημέρωσης και με συνεργούς παντού...» Βλ. για παράδειγμα εδώ: http://citypress-gr.blogspot.com/2011/09/cosa-nostra.html

Στις 19/9/2011 σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο Καμμένος δηλώνει: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το παραδέχτηκε ο κ. Παπανδρέου ότι ο αδερφός του δουλεύσει σε εταιρία που αγοράζει και πουλάει και προτείνει CDS υπέρ της πτώχευσης της χώρας. Την εταιρία UNIGESTION...» Εδώ: http://www.dimokratiki.gr/article.asp?articleID=12369&catID=21&pubID=1

Στις 27/9/2011, στην εκπομπή «Πολιτικό Στριπτίζ» του Studio 7 επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά: «Έχω την βεβαιότητα που πουλήθηκαν αυτά τα CDS του Τ.Τ.... Σε μία εκ των εταιριών ψάχνω και βρίσκω ότι δουλεύει εκεί ο Αντρίκος Παπανδρέου...» και συμπληρώνει «είναι ξεκάθαρο ότι είναι προδότες, γιατί είναι ξεκάθαρο για τον κ. Παπανδρέου ο οποίος έβαλε τον κ. Σόρος στη Βουλή των Ελλήνων... οι δε εταιρίες του Σόρος είναι στις εταιρίες του Αντρίκου Παπανδρέου...» Βλ. για παράδειγμα εδώ: http://www.evdomi.gr/pub/starcms/repository/static/articles/ar_61958_1.asp

Στις 14/7/2012, ο Καμμένος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter «Την κλείνει ο Αντρίκος την offshore... Δεν θα γλιτώσετε λαμόγια. Διαδώστε το παντού.» Βλ. εδώ: http://www.fimes.gr/2012/07/kammenos-antrikos-papandreou/

Στις 25/9/2012, ενόψει της δίκης της πρώτης αγωγής του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του Π. Καμμένου, ο τελευταίος γράφει στο Facebook κείμενο ζητώντας συμπαράσταση στα δικαστήρια όπου «όπου ο Αντρίκος Παπανδρέου ζητά 1 εκατ. Ευρώ έναντι της σιωπής μου για τη ληστεία των 26 δισ. από την υπόθεση των CDS του Τ.Τ.» και συμπληρώνει: «Αν δεν έλθει ακόμη μία φορά θα Κάνουμε τη δίκη κάτω από το σπίτι του...» Βλ. εδώ: http://aneksartitoi-ellines-evrou.blogspot.gr/2012/09/27.html

Στις δε 27/9/2012 ο Καμμένος λέει επί λέξει: «Για ακόμη μία φορά το μέλος της οικογένειας που φέρεται ως συμμορία, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου... Ο υπάλληλος της εταιρίας των brokers που αγόρασαν τα CDS που πόνταραν στην πτώχευση των Ελλήνων, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου... Το έγκλημα που διέπραξε η οικογένειά του, ο ίδιος διέπραξε οικονομικό έγκλημα...» Βλ. εδώ: http://www.anexartitoiellines.gr/post.php?post_id=1034 (στο επίσημο σάιτ του κόμματος!)

Για να δούμε τι είπε στη δίκη ο κύριος Καμμένος.

Πριν τη δίκη ήταν κατηγορηματικός για όλα. Είχε βγάλει όλα τα συμπεράσματα. Στη δίκη, τα πήρε πίσω όλα. Αρνήθηκε ότι έχει αποκαλέσει τον Α. Παπανδρέου και την οικογένειά του με οποιοδήποτε αρνητικό χαρακτηρισμό και προσπάθησε να οχυρωθεί πίσω από την ασυλία του βουλευτή προσπαθώντας να υποστηρίξει ότι μόνο ερωτήσεις έκανε στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως βουλευτής... Διαβάζουμε από τα πρακτικά της δίκης (και όχι μόνο):

Ο Π. Καμμένος στη δίκη σε παρατήρηση του Προέδρου του Δικαστηρίου «εσείς λοιπόν λέτε ότι δεν είχατε διάθεση πρόθεση καταφρονήσεως, περιφρονήσεων του προσώπου...», απαντάει κατηγορηματικά (σελ. 45 πρακτικών): «Καμία κύριε Πρόεδρε, και ποτέ δεν υπήρξε τέτοιου είδους». Και συμπληρώνει: «Έκανα το καθήκον μου ως βουλευτής...» • Ο δε βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του Π. Καμμένου, κ. Κ.Τ., δηλώνει (σελ.32 πρακτικών): «Ο κ. Καμμένος λοιπόν ποτέ δεν έβλαψε την τιμή και την υπόληψη του κ. Α. Παπανδρέου διότι ποτέ δεν αναφέρθηκε εις βάρος του καταφατικά. Εγώ δεν έχω διαβάσει ποτέ μία δήλωση του κ. Καμμένου... που να λέει ο Α. Παπανδρέου είναι απατεώνας, ο Α. Παπανδρέου έκανε αυτό, τον κατηγορεί για εκείνο. Όχι. Ο κ. Καμμένος έκανε ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου... πήρανε δημοσιότητα και η δημοσιότητα δημιούργησε πρωτοσέλιδα και τα πρωτοσέλιδα δημιουργήσανε αναρτήσεις στα sites αλλά αυτά δεν είναι του Καμμένου» (!)

Ο Π. Καμμένος αρνήθηκε κατηγορηματικά στη δίκη ότι έχει αποκαλέσει τον Α.Α.Παπανδρέου "λαμόγιο" (σελ.45 πρακτικών): «Πού τον έχω πει λαμόγιο, να μας πει. Κύριε Πρόεδρε, δεν προκύπτει από πουθενά». • Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στη σελ. 64 των γραπτών "προτάσεων" Καμμένου για την 2η αγωγή, ο τελευταίος λέει «αρνούμαι κατηγορηματικά την πατρότητα των σκόρπιων αυτών εκφράσεων» ("λαμόγια", "μέλος συμμορίας", "τέλεσε οικονομικό έγκλημα").

Ο Π. Καμμένος στη δίκη αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει πει την οικογένεια Παπανδρέου μαφία και σε ερώτηση του Προέδρου «λέει ότι λέτε η οικογένειά του είναι μαφία – αληθές ή ψευδές;» απαντάει (σελ.46 πρακτικών): «Εγώ δεν είπα την οικογένειά του... παρακαλώ να μου πείτε κύριε Πρόεδρε σε ποιο σημείο και με ποιο μέσον» (!)

Ο Π. Καμμένος αδειάζει όλα τα blogs και τα sites που έχουν δημοσιεύσει κατ' επανάληψη ειδήσεις αναφερόμενες σε αυτόν και ουδέποτε έχει διαψεύσει – αντίθετα τα χρησιμοποίησε κατά κόρον στην εκστρατεία του χωρίς όμως να διστάσει να τα "αδειάσει" κατά τη διάρκεια της δίκης για να αποποιηθεί των ευθυνών του. Λέει συγκεκριμένα (σελ. 46 πρακτικών): «Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη αυτών που δημοσίως έχω πει και έχω υπογράψει. Αυτά που γράφουν οι ιστοσελίδες, οι οποίες πολλές ελέγχονται από τους ίδιους ή οι οποίες είναι πληρωμένες για να δημιουργήσουν ένα νομικό πλαίσιο για να απειληθεί ο βουλευτής ή η δικαιοσύνη...»

Πριν τη δίκη, ο Π. Καμμένος ήταν σίγουρος για το "οικονομικό έγκλημα" που διέπραξε ο Α. Παπανδρέου. Στη δίκη όμως τα γυρίζει και λέει συγκεκριμένα ότι σκοπός των αγωγών του Α. Παπανδρέου εναντίον του ήταν (σελ. 47 πρακτικών) «να σταματήσει καθ'οιοδήποτε τρόπο εκείνος και οι φίλοι του την διερεύνηση την ποινική αλλά και την κοινοβουλευτική των σκανδάλων των οποίων πιθανώς να έχουν διαπράξει ή φέρεται να έχουν διαπράξει»... Παρεμπιπτόντως: Σύμφωνα με το i-reporter, έχει ήδη αποδειχτεί ότι καμία από τις εταιρίες που έχει ονοματίσει ο Π. Καμμένος (UNIGESTION και IJ Partenrs) δεν αγόρασε ελληνικά CDS. Έχει αποδειχτεί επίσης ότι οι αγοραπωλησίες CDS από το Τ.Τ., έγιναν υπό τη διοίκηση που είχε ορίσει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

*Αναρωτιέμαι πώς ένιωσε αν και όταν ορκίστηκε στο τόσο αγαπημένο του Ευαγγέλιο να πει όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια πριν ξεκινήσει την απολογία του...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ