«Παγώνουν» οι αντικειμενικές αξίες για το 2011 - iefimerida.gr

«Παγώνουν» οι αντικειμενικές αξίες για το 2011

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πάγωμα» των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων για το υπόλοιπο του 2011 καθώς και διεύρυνση του μέτρου περί κατάργησης του «πόθεν έσχες» στην αγορά της Α’ κατοικίας για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, έκρινε αναγκαία ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Την απόφασή του αυτή, κοινοποίησε σήμερα στους βουλευτές του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο ενημέρωσης για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής 2011-2015.

Μάλιστα η κατάργηση του «πόθεν έσχες» αναμένεται να επεκταθεί εκτός από την πρώτη κατοικία και στη δευτερεύουσα ή εξοχική με σκοπό να κινηθεί η κτηματαγορά, να επανακάμψει η οικοδομή και να εισρεύσουν έσοδα στα Δημόσια ταμεία τόσο από εισπράξεις ΦΠΑ όσο και από φόρο εισοδήματος και μεταβίβασης ακινήτων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τόσο η κατάργηση «πόθεν έσχες» στην αγορά ακινήτων όσο και το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών περιλαμβάνονται στα μέτρα που πρότεινε πρόσφατα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς στο Ζάππειο ΙΙ για να βγει η ελληνική οικονομία από την κρίση και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Οπότε δεν θα ήταν υπερβολή να παρατηρήσουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών ,ουσιαστικά, συναινεί σε ορισμένες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Μένει να φανεί αν θα κάνει δεκτές και άλλες προτάσεις όπως η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, των συντελεστών ΦΠΑ κτλ.

Οι νέες αυτές κινήσεις του υπουργείου Οικονομικών εκτιμάται ότι θα βελτιώσει όχι μόνο την εικόνα του νευραλγικού αυτού κλάδου αλλά γενικότερα την ελληνική οικονομία. Επίσης, θα επανακάμψει η αγορά εργασίας αφού τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται σε κάθε δραστηριότητα της οικοδομής ξεπερνούσε τις 800.000.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ