Είναι οι φυλακισμένοι εργαζόμενοι σαν όλους τους άλλους; - iefimerida.gr

Είναι οι φυλακισμένοι εργαζόμενοι σαν όλους τους άλλους;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μέριλιν Μουρό, 36 ετών, εργαζόταν ως τηλεχειρίστρια σε εταιρεία για ένα χρόνο το 2010 ενώ βρισκόταν σε προσωρινή φυλάκιση κοντά στο Παρίσι. Οταν την απέλυσαν έκανε μήνυση και ζητάει αποζημίωση.

Οι δικηγόροι ζήτησαν από τη γαλλική δικαιοσύνη να αναγνωρίσει ότι η εν λόγω φυλακισμένη πρέπει να έχει την ίδια αντιμετώπιση όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Η απάντηση αναμένεται στις 8 Φεβρουαρίου.

Στη φυλακή δεν ισχύει το εργατικό δίκαιο αλλά ένας νόμος για τους κρατούμενους το 2009 ανέφερε ότι μπορεί να υπογραφεί μεταξύ ενός φυλακισμένου και μιας εταιρείας μια «σύμβαση που προβλέπει αμοιβή κάτω από τον κατώτατο μισθό». Οι δύο δικηγόροι της Μέριλιν Μουρό ισχυρίζονται τώρα ότι αυτή η πρόβλεψη αντιβαίνει τις διεθνείς συνθήκες.

Η κυρία Μουρό καταδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2012 σε οκταετή φυλάκιση και κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύντροφό της επειδή ήταν βίαιος. Οι δικηγόροι της απαιτούν από την εταιρεία που την απέλυσε πολλά εκατ. ευρώ αποζημίωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ