Γράμματα σε μία Αγία - Η ιστορία της 87χρονης που έχασε στον τυφώνα Σάντι οτι πολυτιμότερο είχε

Ο τυφώνας Σάντι που χτύπησε τις ΗΠΑ, πριν μερικούς μήνες άφησε πίσω του μεγάλες απώλειες και κατέστρεψε το πιο πολύτιμο πράγμα που είχε μία 87χρονη: Τη συλλογή από τα γράμματα και τις επιστολές των αγαπημένων της προσώπων. Έτσι ο γαμπρός της αποφάσισε να βοηθήσει με μία πρωτότυπη λύση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η 87χρονη Πάτσι Ρόμπερτς από το Ροκαγουέι της περιοχής Κουίνς, φύλαγε τα γράμματα αυτά σαν κόρη οφθαλμού για να τα διαβάσει όταν θα έρθει η ώρα της και να «φύγει» ευτυχισμένη, σκεπτόμενη όλους αυτούς που την αγαπάνε.

Η συλλογή της ωστόσο καταστράφηκε με το πέρασμα του τυφώνα, προκαλώντας τη μεγάλη θλίψη. Έτσι ο σύζυγος της κόρης της, Κρίστιαν Ντόμπλες, σε μία προσπάθεια να ανακτήσει τον χαμένο θησαυρό της πεθεράς του, ανέβασε στο facebook το εξής κείμενο:

«Βρείτε λίγο χρόνο και γράψτε μία κάρτα στην 87χρονη Πάτσι Ρόμπερτς, την «αγία μητέρα» του Ρόκαγουει που είχε συλλέξει χιλιάδες κάρτες που μάζευε εδώ και δεκαετίες (...) Τις έχασε όλες στον κυκλώνα Σάντι. Δεν έχει σημασία αν την ξέρετε ή όχι, απλά πείτε της κάτι όμορφο. Ο σκοπός μου είναι να λάβει 1.000 κάρτες μέχρι τα Χριστούγεννα, παρακαλώ βοηθήστε με.»

Το συγκινητικό αυτό μήνυμα είχε τεράστια ανταπόκριση και τουλάχιστον 12.000 επιστολές συντροφεύουν πλέον την 87χρονη Πάτσι, ανάμεσα στις οποίες υπάρχει και μία από τον ίδιο τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, αλλά και από τον μικρό Τζέρεμι, που της έγραψε να μη στεναχωριέται για τα χαμένα της γράμματα γιατί θα την περιμένουν τον Παράδεισο.

Η ηλικιωμένη Πάτσι, για τους γείτονές της είναι η «γιαγιά της γειτονιάς», αφού τους μαγειρεύει, τους φροντίζει, ανησυχεί γι' αυτούς, τους βγάζει τα σκουπίδια όποτε μπορεί, μαζεύει τις εφημερίδες και κάνει βόλτες στην παραλία ενώ είναι πάντα χαμογελαστή και καλοσυνάτη. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο γαμπρός της γελώντας «ούτε επιδρομή από UFO δε τη σταματάει»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ