Ένα φτηνό πυροτέχνημα στοίχισε τη ζωή σε 235 άτομα στη Βραζιλία - iefimerida.gr

Ένα φτηνό πυροτέχνημα στοίχισε τη ζωή σε 235 άτομα στη Βραζιλία

Ένα φτηνό πυροτέχνημα στοίχισε τη ζωή σε 235 άτομα στη Βραζιλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους 235 έφτασαν οι νεκροί από την τραγωδία σε ντισκοτέκ της πόλης Σάντα Μαρία στη Βραζιλία, αφού χθες Τρίτη ένας 21χρονος υπέκυψε στα εκτεταμένα εγκαύματα τα οποία υπέστη. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, αιτία της τραγωδίας ήταν ένα φτηνό πυροτέχνημα υπαίθριου χώρου το οποίο άναψαν μέσα στη ντισκοτέκ.

Το υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε χθες ότι ο νεαρός άντρας έχασε τη μάχη με τη ζωή στο νοσοκομείο Αλέγκρε όπου νοσηλευόταν. Ο αδελφός του θύματος, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, ενώ τουλάχιστον 116 ακόμα άνθρωποι βρίσκονται στο νοσοκομείο, από τους οποίους οι 75 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένας από τους ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου συνελήφθη χθες καθώς και δύο μέλη του συγκροτήματος που έπαιζε μουσική στην σκηνή του κλαμπ την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση «για μέγιστη περίοδο πέντε ημερών», ενώ αναμένεται να απολογηθούν για μια σειρά από απροσεξίες και παραλείψεις λόγω των οποίων προκλήθηκε η καταστροφή.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από πυροτεχνήματα που έριξε το βραζιλιάνικο συγκρότημα το οποίο εκείνο το βράδυ πραγματοποιούσε συναυλία στο νυχτερινό κέντρο Kiss. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, η άδεια του κέντρου είχε λήξει από τον Αύγουστο, ενώ πολλοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι εμποδιζόταν η πρόσβαση στις εξόδους κινδύνου του κτιρίου και ότι οι φύλακες του Kiss εμπόδισαν αρχικά την έξοδο των πρώτων πελατών που ήθελαν να βγουν από αυτό.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, η πυρκαγιά προκλήθηκε από ένα πολύ φτηνό πυροτέχνημα που αγόρασαν οι μουσικοί του συγκροτήματος που εμφανιζόταν στην ντισκοτέκ: «αγόρασαν ένα πολύ φτηνό βεγγαλικό ξέροντας πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε υπαίθριο χώρο» δήλωσε ο Μαρτσέλο Αριγκόνι, επιθεωρητής της αστυνομίας της Σάντα Μαρία όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

«Το ήξεραν και εντούτοις χρησιμοποίησαν αυτό το μοντέλο που προορίζεται για υπαίθριους χώρους για να κάνουν οικονομία επειδή ήταν φτηνό» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν την εκδοχή πολλών αυτοπτών μαρτύρων, σύμφωνα με τους οποίους ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση, προκάλεσε την πυρκαγιά ρίχνοντας ένα πυροτέχνημα, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται.

Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά την εξαφάνιση ενός υπολογιστή που έχει καταγράψει τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας, ωστόσο οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν πως οι κάμερες επιτήρησης είχαν χαλάσει εδώ και δύο μήνες

Πολλές πόλεις της Βραζιλίας ανακοίνωσαν αυστηρούς ελέγχους στις ντισκοτέκ για να αποφευχθεί μια επανάληψη της τραγωδίας της Σάντα Μαρία, ενώ στο Μανάους, την πρωτεύουσα της Αμαζονίας, έκλεισαν ήδη δεκαπέντε νυκτερινά κέντρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ