Νεκρό νεογνό βρέθηκε στα απόβλητα νοσοκομείου - iefimerida.gr

Νεκρό νεογνό βρέθηκε στα απόβλητα νοσοκομείου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον του απίστευτου θεάματος ενός νεογνού, περίπου επτά μηνών, πεταμένου στα ιατρικά απόβλητα, βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ένας υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας που μαζεύει τα ιατρικά απόβλητα του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο υπάλληλος εντόπισε το νεογνό που ήταν περίπου 26 εβδομάδων μέσα σε ένα ανοικτό χαρτόκουτο ανάμεσα σε άλλα ιατρικά απόβλητα. Αμέσως ειδοποίησε τη διεύθυνση της εταιρείας όπου εργάζεται η οποία με τη σειρά της επικοινώνησε με τη διεύθυνση του νοσοκομείου, προκειμένου να καταγγείλει το απαράδεκτο περιστατικό.

Ταυτόχρονα επέστρεψαν το νεογνό στο Νοσοκομείο, αφού πρώτα ο διευθυντής του, Χρυσόστομος Αντρονίκου, τους διαβεβαίωσε ότι θα να αναλάβει προσωπικά να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία που δεν είναι άλλη από την ταφή του νεκρού νεογνού.

Ο κ. Αντρονίκου από την πλευρά του ανέφερε πως έχει ήδη διαταχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι ευθύνονται για το τραγικό αυτό λάθος.

Οσον αφορά τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, ο διευθυντής του νοσοκομείου εξήγησε πως εάν το νεκρό νεογνό είναι μεγαλύτερο των 21 εβδομάδων, οι γιατροί ενημερώνουν τους γονείς για το τραγικό γεγονός και ρωτούν κατά πόσο επιθυμούν να παραλάβουν το νεκρό νεογνό για ταφή.

«Εάν οι γονείς δεν επιθυμούν, όπως συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, να παραλάβουν το νεκρό νεογνό, τότε μεταφέρεται στο νεκροτομείο μέχρι να διευθετηθεί η ταφή, την οποία αναλαμβάνει το Νοσοκομείο», συνέχισε.

Το νεκρό νεογνό εάν δεν εντοπιζόταν από τον υπάλληλο της ιδιωτικής εταιρείας που μαζεύει τα ιατρικά απόβλητα θα τεμαχιζόταν και θα κατέληγε σε ΧΥΤΑ, καθώς, σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει η εταιρία με το νοσοκομείο, οι υπάλληλοί της καλούνται να μαζεύουν καθημερινά τα ιατρικά απόβλητα, να τα τοποθετούν σε φορτηγό-ψυγείο, να τα μεταφέρουν σε εργοστάσιο, να τα ρίχνουν σε κλειστό σύστημα που τα κατατεμαχίζει, τα αποστειρώνει, τα μετατρέπει, δηλαδή σε στείρα-κοινά απόβλητα και ακολούθως να τα μεταφέρει σε ΧΥΤΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ