Χαλαστάνης: Εγώ πήρα το cd στις 29 Σεπτεμβρίου και το έστειλα στον Παπακωνσταντίνου - iefimerida.gr

Χαλαστάνης: Εγώ πήρα το cd στις 29 Σεπτεμβρίου και το έστειλα στον Παπακωνσταντίνου

Χαλαστάνης: Εγώ πήρα το cd στις 29 Σεπτεμβρίου και το έστειλα στον Παπακωνσταντί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης σε ότι αφορά τη διαδικασία αλλά και το χρόνο παραλαβής του επίμαχου cd της λίστας Λαγκάρντ από την Ελλάδα.

Ο κ. Χαλαστάνης που ήταν και ο πρώτος μάρτυρας με τον οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία της η προανακριτική επιτροπή της βουλής που διερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου είπε ότι αυτός παρέλαβε προσωπικά στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι ένα φάκελο στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010.

Με είχε ειδοποιήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι έπρεπε να περιμένω ένα σημαντικό φάκελο και έτσι εγώ μετά την παραλαβή τον υπέγραψα και τον έστειλα κατ' ευθείαν χωρίς να τον ανοίξω με έναν ειδικό απεσταλμένο αυθημερόν στην Αθήνα, στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο μάρτυρας δεν γνώριζε έως πολύ πρόσφατα που προέκυψε το θέμα, τι περιείχε αυτός ο φάκελος καθώς δεν είχε λόγο να ασχοληθεί άλλο με το θέμα αυτό.

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Χαλαστάνης απαντά στην έντονη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες για το πότε και με ποιόν τρόπο έφτασε στην Ελλάδα το επίμαχο cd και το πότε έγινε η πρώτη μετεγγραφή του σε usb.

Ενα επιμέρους στοιχείο που προέκυψε από την κατάθεση του κ. Χαλαστάνη ήταν ότι ο υπάλληλος που παρέδωσε το cd στο ΥΠΟΚ πήρε από την κα Χατζή, διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ένα ανεπίσημο χαρτί υπογεγραμμένο από την ίδια το οποίο έλεγε ότι παρέλαβε το cd χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου

Ο υπάλληλος του κ. Χαλαστάνη το παρέδωσε αλλά το έχασε σε μια εκκαθάριση του γραφείου του ακριβώς επειδή δεν είχε αριθμός πρωτοκόλλου.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ωστόσο, έντονο πρόβλημα προέκυψε με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία σχεδόν μονοπώλησε τις ερωτήσεις έχοντας το λόγο για περισσότερες από δύο ώρες.

Εξαιτίας της πολύωρης διαδικασίας δεν πρόλαβε να εξεταστεί ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας, ο οποίος θα βρεθεί ενώπιον της προανακριτικής στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης.

Επίσης για την πρώτη ημέρα είχε αρχικά κληθεί ως μάρτυρας ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης. Ομως η κατάθεσή του μετατέθηκε για μία από τις επόμενες ημέρες καθώς από χθες του έχει παραδοθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς το επίμαχο usb που βρίσκεται ενσωματωμένο στη δικογραφία προκειμένου να επιχειρηθεί η αποκρυπτογράφησή του.

Ετσι, κρίθηκε σκόπιμο να έχει διαμορφώσει πρώτα ίδια γνώμη για το θέμα πριν καταθέσει τις απόψεις του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ