Τσαυτάρης σε αγρότες: Μην κλείσετε τους δρόμους για να λύσουμε τα προβλήματά σας - iefimerida.gr

Τσαυτάρης σε αγρότες: Μην κλείσετε τους δρόμους για να λύσουμε τα προβλήματά σας

Τσαυτάρης σε αγρότες: Μην κλείσετε τους για να λύσουμε τα προβλήματά σας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να παραμείνουν οι δρόμοι ανοικτοί εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης για να επιλυθούν πιο γρήγορα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες τονίζοντας, παράλληλα, ότι τα περισσότερα από τα αιτήματά τους έχουν ήδη δρομολογηθεί και οδεύουν προς οριστική λύση.

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία τα ένα δύο θέματα που απομένουν προς επίλυση δουλεύονται πιο εύκολα με ανοιχτούς παρά με κλειστούς δρόμους. Άμα δουλέψουμε θα το βρούμε και το 1 ευρώ που θα χρειαστεί έξτρα, αν κλείσουμε τους δρόμους ακόμη και το 1 ευρώ θα το βρούμε με δυσκολία» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε, ακόμη, οτι «Δεν μπορείς να έρχεσαι στη συζήτηση με 9 θέματα και εάν δεν τα λύσεις και τα 9 πέθανες. Λειτουργούμε στις συνθήκες του εφικτού».

Αναφορικά με τα αιτήματά τους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι εκείνα που άπτονται της αρμοδιότητάς του έχουν ήδη δρομολογηθεί,

Ειδικότερα :

  • Τα ογδόντα εκατομμύρια ευρώ για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που ήταν να τους καταβληθούν τον Ιούλιο και το Δεκέμβριο θα καταβληθούν άμεσα, μέχρι τον Φλεβάρη
  • Βρέθηκε η χρυσή τομή για τους παραγωγούς βαμβακιού ώστε να τους καταβληθούν διακόσια εκατομμύρια ευρώ μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος συνδεδεμένης ενίσχυσης, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν αεροφωτογραφίες από όλα τα χωράφια, οπότε την ενίσχυση θα λάβουν μόνο εκείνοι που καλλιέργησαν βαμβάκι.
  • Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς άναψε σήμερα το πράσινο φως για την εκταμίευση του δανείου προς τους ροδακινοκαλλιεργητές , το οποίο είχαν ζητήσει από την Αγροτική Τράπεζα
  • Εξασφαλίστηκαν τριάντα εκατομμύρια μέσω Βρυξελλών για ζωοτροφές προς τους κτηνοτρόφους και
  • Επειτα από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με περίπου πέντε με έξι χιλιάδες αγρότες οι οποίοι είχαν κάνει αίτηση για σύνταξη προτού πάει από τα 65 στα 67, αναμένεται να επεκταθεί το πρόγραμμα μόνο για αυτούς για δύο χρόνια.

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός υπογράμμισε ότι για τα ζητήματα του ΦΠΑ και της φορολογίας δεν μπορεί να παρέμβει γιατί δεν είναι της αρμοδιότητάς του και άπτονται του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ