Αμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας ζητά η ΠΝΟ - iefimerida.gr

Αμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας ζητά η ΠΝΟ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τα ξημερώματα της Πέμπτης ξεκινά τις κινητοποιήσεις της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία που ζητά την άμεση ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγαλύτερων ναυτεργατικών σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και των Αρχιθαλαμηπόλων Θαλαμηπόλων, τόνισαν ότι οι Έλληνες ναυτεργάτες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές και συντονισμένες κινητοποιήσεις και να μην κάνουν βήμα πίσω, όσον αφορά τις διεκδικήσεις τους στα εργασιακά.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΝΟ περιλαμβάνει: Άμεση ανάκληση του νομοσχεδίου, επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ Μνημονίων καθεστώς, υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών, άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες, καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» εργασίας και επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου «αιτία πολέμου» για τη ναυτεργασία και ζήτησε άμεσα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, καθώς και την παρέμβαση του υπουργείου, για εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών που οφείλονται από πλοιοκτήτριες εταιρείες σε ναυτικούς της ακτοπλοΐας.

Τέλος, ανέφεραν πως στις επερχόμενες κινητοποιήσεις τους έχουν τη στήριξη των αγροτών αρκετών περιοχών της χώρας, οι οποίοι κατανοούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ