Βουλευτές σε Μεϊμαράκη: Πάρε πίσω όλα τα προνόμια από τους πρώην προέδρους της Βουλής - iefimerida.gr

Βουλευτές σε Μεϊμαράκη: Πάρε πίσω όλα τα προνόμια από τους πρώην προέδρους της Βουλής

Βουλευτές σε Μεϊμαράκη: Πάρε πίσω τα γραφεία από τους πρώην προέδρους της Βουλής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν φτάνει που ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξόρισε τους εν ζωή προκατόχους του από το κοινοβούλιο και μετακόμισε τα γραφεία τους σε διάφορα κτίρια πέριξ της πλατείας Συντάγματος, τώρα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς καθόλου γραφεία και προνόμια.

Στο γραφείο του κ. Μεϊμαράκη έχουν φτάσει επιστολές βουλευτών που προτείνουν στον πρόεδρο να αφαιρεθούν εντελώς από τους πρώην προέδρους τα γραφεία που κατέχουν αλλά ακόμα και η δυνατότητα να διορίζουν στη βουλή μετακλητούς υπαλλήλους.

Οπως αναφέρεται στο σκεπτικό «σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία οι πρώην πρόεδροι της Βουλής πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα και να εγκαταλείψουν τα προνόμια τους.»

Μάλιστα σε μία από τις επιστολές τονίζεται με ελαφρά ειρωνεία ότι «αν η πολιτεία χρειαστεί τις υπηρεσίες τους θα πρέπει να τις προσφέρουν εθελοντικά και δωρεάν και όχι με προνόμια, γραφεία, υπαλλήλους και αυτοκίνητα όπως συμβαίνει τώρα.»

Πάντως για να αφαιρεθεί η δυνατότητα στους πρώην προέδρους να έχουν μετακλητούς υπαλλήλους θα πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής. Το αν θα προχωρήσει ο κ. Μεϊμαράκης σε μια τέτοια κίνηση είναι ακόμα άγνωστο. Ωστόσο η πίεση των βουλευτών το επόμενο διάστημα θα αυξάνει.

Πάντως από το μόνο που κινδυνεύει σε μια τέτοια περίπτωση ο κ. Μεϊμαράκης είναι από τη γκρίνια και την πίεση που θα του ασκήσουν οι πρώην πρόεδροι της Βουλής μια και στο κοινοβούλιο ακόμα θυμούνται τις πιέσεις αλλά και τα δάκρυα των υπαλλήλων του κ. Σιούφα όταν έφευγαν από το πολυτελές γραφείο του πρώτου ορόφου του κοινοβουλίου για να μετακομίσουν σε ένα ταπεινότερο στην οδό Σέκερη.

Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση της εκδίωξης των πρώην προέδρων της Βουλής από το κεντρικό κτίριο είχε ξεκινήσει ο βουλευτής Καρδίτσας Παύλος Σιούφας, εξάδελφος του πρώην προέδρου Δημήτρη Σιούφα, με τον οποίο διατηρεί τις χείριστες των σχέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώην πρόεδροι της Βουλής είναι οι Απόστολος Κακλαμάνης και Βύρων Πολύδωρας οι οποίοι είναι και εν ενεργεία βουλευτές και οι Αννα Ψαρούδα Μπενάκη, Δημήτρης Σιούφας και Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ