Απαλλάχθηκε με βούλευμα η Ντόρα για το ένα εκατ. του Ισίδωρου Κούβελου - iefimerida.gr

Απαλλάχθηκε με βούλευμα η Ντόρα για το ένα εκατ. του Ισίδωρου Κούβελου

Απαλλάχθηκε με βούλεμα η Ντόρα για το ένα εκατ. του Ισίδωρου Κούβελου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαλλάχθηκε οριστικά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η Ντόρα Μπακογιάννη για την υπόθεση της «ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες», που αφορούσε στο ένα εκατ. δολαριών του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου το οποίο δεν καταγράφηκε στην δήλωση «πόθεν έσχες» της βουλευτού το 2011.

Με το βούλευμα του (αριθμ. 231/13) το Συμβούλιο Εφετών κλείνει ουσιαστικά την υπόθεση, αφού ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο έχει απαλλαγεί με βούλευμα ο κ. Κούβελος, ο οποίος αντιμετώπιζε την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Το επίμαχο ποσό προερχόταν από ρευστοποίηση μετοχών του επιχειρηματία στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε στην Μεγάλη Βρετανία για ναυπήγηση πλοίου.

Το θέμα είχε έρθει στη δημοσιότητα ύστερα από αναφορά του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μπακογιάννη είχε ζητήσει από την ολομέλεια της Βουλής να άρει την ασυλία της, ώστε η υπόθεση να κριθεί επί της ουσίας και να μη μείνει καμία σκιά για το θέμα.

Η βουλευτής της ΝΔ μετά το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τόνισε ότι «Σήμερα αποδεικνύεται ότι ο φυσικός δικαστής όλων είναι η δικαιοσύνη. Μόνο όποιος έχει να φοβηθεί κάτι προσπαθεί να την αποφύγει» και πρόσθεσε «Το συμπέρασμα είναι ότι οι βουλευτές δεν έχουν ανάγκη από ειδικούς νόμους «περί ευθύνης υπουργών» και βουλευτικής ασυλίας, γι' αυτό και επιβάλλεται με την επόμενη συνταγματική αναθεώρηση να καταργηθούν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ