Η συγκλονιστική προσπάθεια Ινδού να βοηθήσει άπορα παιδιά στο Νέο Δελχί [βίντεο] - iefimerida.gr

Η συγκλονιστική προσπάθεια Ινδού να βοηθήσει άπορα παιδιά στο Νέο Δελχί [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχολείο κάτω από μία γέφυρα του μετρό ίδρυσε 40χρονος Ινδός από το Νέο Δελχί, στην προσπάθειά του να προσφέρει παιδεία σε παιδιά άπορων οικογενειών που αδυνατούν να τα στείλουν σε κανονικά σχολεία.

Ο κ. Σάρμα δεν είναι πραγματικός δάσκαλος, αλλά υπεύθυνος καταστήματος στο κέντρο της πόλης. Δυό ώρες όμως την ημέρα αφήνει στο «πόδι του» τον αδελφό του για να «τρέξει» το αυτοσχέδιο σχολείο που έχει στήσει κάτω από μία γέφυρα του Μετρό στο Νέο Δελχί.

Τοίχοι δεν υπάρχουν ούτε και σκεπή, με μοναδική προστασία από τη βροχή τη γέφυρα, ενώ ως πίνακες χρησιμοποιεί μερικά τετραγωνικά βαμμένου με μαύρο χρώμα τοίχου.

Επιπλέον, έχει αναλάβει τον πλήρη εξοπλισμό των μαθητών (τετράδια και μολύβια) καθώς και τα καθίσματά τους.

Εκεί, παιδιά ηλικίας μεταξύ 4 και 12 ετών μαθαίνουν μαθηματικά, γραφή και ανάγνωση με στόχο να γίνουν αργότερα δεκτά σε κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Από τα 140 παιδιά που έχουν «φοιτήσει» στο αυτοσχέδιο αυτό σχολείο, τα 70 παρακολουθούν ήδη δημόσια σχολεία, ενώ τα υπόλοιπα δεν χάνουν ούτε μάθημα, παρά ή ακριβώς εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν ούτε απουσίες ούτε άλλες γνωστές εκπαιδευτικές μέθοδοι.

Ο κ. Σάρμα εγκαταστάθηκε στο Νέο Δελχί πριν από 20 χρόνια, όπου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές του λόγω οικονομικών προβλημάτων, πράγμα που τον κινητοποίησε να βοηθήσει όλα εκείνα τα παιδιά που δεν έχουν καμία ελπίδα να ξεφύγουν από τα χαμόσπιτα του Νέου Δελχί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ