Ανακάλυψαν μυστική πύλη στην αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου των Ίνκας - iefimerida.gr

Ανακάλυψαν μυστική πύλη στην αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου των Ίνκας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και δεν έχει ξεσφραγισθεί ακόμη, οι ηλεκτρομαγνητικές έρευνες δείχνουν την ύπαρξη θαλάμων γεμάτων χρυσό και άλλους θησαυρούς. Το μόνο που μένει είναι αν θα πραγματοποιηθεί η περίφημη κατάρα των Ίνκας.

Η σημαντική ανακάλυψη χρεώνεται στο Γάλλο μηχανικό Νταβίντ Κρεσπί, ο οποίος πρώτος το 2010 εντόπισε την παρουσία ενός παράξενου καταφυγίου στην καρδιά της πόλης, στη βάση ενός από τα κύρια κτίρια. Μάλιστα, ο ίδιος δεν έχει καμία αμφιβολία πως πρόκειται για σφραγισμένη από τους Ίνκας πύλη.

Τον Απρίλιο του 2012, μία σειρά από ηλεκτρομαγνητικές έρευνες όχι μόνο επιβεβαίωσαν την ύπαρξη υπόγειου χώρου, αλλά την ύπαρξη πολλαπλών θαλάμων, καθώς και μιας σκάλας που οδηγεί σε μεγάλες ποσότητες (και πάλι σύμφωνα με την ηλεκτρομαγνητική έρευνα) χρυσού και ασημιού.

Πλέον, ο εξίσου Γάλλος αρχαιολόγος Τιερί Ζαμέν προετοιμάζει το επόμενο βήμα: την αποσφράγιση της πύλης που παραμένει κλειστή πάνω από πέντε αιώνες.

Έχει ήδη υποβάλλει επίσημη αίτηση έρευνας στις αρμόδιες αρχές του Περού και περιμένει την πολυπόθητη έγκριση που θα ρίξει φως στο μυστήριο υπόγειο κόσμο των Ίνκας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ