Στη Βουλή τα στοιχεία των εταιρειών που ζήτησαν υπαγωγή στο άρθρο 99 - iefimerida.gr

Στη Βουλή τα στοιχεία των εταιρειών που ζήτησαν υπαγωγή στο άρθρο 99

Στη Βουλή τα στοιχεία των εταιρειών που ζήτησαν υπαγωγή στο άρθρο 99
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις 17.11.2011 έως και τον Δεκέμβριο του 2012 αιτήθηκαν την υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα 175 εταιρείες σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Σύμφωνα με το Εθνος το υπουργείο απευθύνθηκε στο τέλος του 2012 στους προέδρους των Τριμελών Συμβουλίων Διοίκησης των Πρωτοδικείων Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης καθώς και στους Διευθύνοντες τα λοιπά Πρωτοδικεία ζητώντας την παροχή στοιχείων σχετικά με τον αριθμό των εταιρειών που αιτήθηκαν και όσων υπήχθησαν στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα καθώς και την πορεία αυτών.

Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης διαβίβασε στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι μετά την εφαρμογή του Ν. 4013/2011 και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου 2012, κατατέθηκαν 48 αιτήσεις εταιρειών και φυσικών προσώπων για άνοιγμα διαδικασίας εξυγίανσης ή για άμεση επικύρωση συμφωνίας εξυγίανσης (άρθρο 106β Πτωχευτικού Κώδικα).

Από αυτές τις αιτήσεις οι 12 έγιναν δεκτές από το Δικαστήριο και διατάχθηκε το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης. Οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν ήταν 14 ενώ απορρίφθηκαν άλλες 5 αιτήσεις για άμεση επικύρωση συμφωνίας εξυγίανσης.

Οι υπόλοιπες είτε ματαιώθηκαν, είτε εκκρεμεί έκδοση απόφασης είτε δεν συζητήθηκαν ακόμα. Σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκαν τρεις ανώνυμες εταιρείες, μετά την κατάθεση εκ μέρους τους αίτησης για υπαγωγή στη διαδικασία εξυγίανσης. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η «ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρία Πλαστικών».

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα διαβιβάστηκε στη Βουλή έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο αποκάλυπτε ότι η κυβέρνηση μελετά αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα, ιδίως του πλαισίου που διέπει την προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι η προστασία των πιστωτών, των εργαζομένων, των προμηθευτών, των ασφαλιστικών ταμείων, των τραπεζών, που διεκδικούν νόμιμες οφειλές από τις εταιρείες που ζήτησαν να ακολουθήσουν πτωχευτική διαδικασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ