Η 11χρονη Στέφα που παραμένει στο νεκροτομείο και το κύκλωμα με τα παιδιά των φαναριών - iefimerida.gr

Η 11χρονη Στέφα που παραμένει στο νεκροτομείο και το κύκλωμα με τα παιδιά των φαναριών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 11χρονη Στέφα καθάριζε τζάμια στα φανάρια και κάνοντας ποδήλατο που βρήκε στα σκουπίδια έπεσε θύμα τροχαίου την περασμένη εβδομάδα. Από τότε η σορός της παραμένει στα αζήτητα στο νεκροτομείο. Οι Αρχές αναζητούν το κύκλωμα εμπορίας και εκμετάλλευσης παιδιών.

Η μοναδική γυναίκα που εμφανίστηκε για να παραλάβει τη σορό, δηλώνοντας ότι είναι η γιαγιά της, παρουσίασε ένα πλαστό διαβατήριο με στοιχεία που διαπιστώθηκε ότι αντιστοιχούν σε άλλο κορίτσι, το οποίο ζει στη Βουλγαρία. Η μυστηριώδης γυναίκα παραδέχτηκε ότι είναι απλώς μακρυνή συγγενής του παιδιού ωστόσο δεν αποκάλυψε πως βρήκε το πλαστό διαβατήριο.

Οι ελληνικές αρχές έστειλαν σήμα στην Ιντερπόλ αναζητώντας την αληθινή ταυτότητα της 11χρονης Στέφα και η υπόθεση παραμένει στα χέρια των αρχών οι οποίες διερευνούν την ύπαρξη δικτύου εκμετάλλευσης παιδιών από τη Βουλγαρία.

Η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για την εξάρθρωση του δικτύου εμπορίας παιδιών των φαναριών. Οπως αναφέρουν τα Νέα εθελοντές της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Αρσις προσέγγισαν για πρώτη φορά τη Στέφκα πριν από δύο χρόνια. Η ίδια και τα υπόλοιπα παιδιά ήταν Ρομά από τη Βουλγαρία και ανέφεραν ότι κοιμούνται στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ωστόσο στην πραγματικότητα έμεναν σε διαμέρισμα κοντά στον Βαρδάρη.

Τα παιδιά «δούλευαν» στα φανάρια όπου το «μεροκάματο» μπορεί να φτάσει τα 100 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ