Τσίπρας: Θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση χωρίς Μνημόνιο - iefimerida.gr

Τσίπρας: Θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση χωρίς Μνημόνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θέση ότι μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με παράλληλα κατάργηση του Μνημονίου εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,δηλώνοντας, ακόμη βέβαιος ότι όποτε γίνουν οι επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στη ΝΕΤ, υποστήριξε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του σημειώνοντας ότι μερικές από αυτές τις αποδέχθηκε και ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Επανέλαβε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν επιθυμεί τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, αλλά επενδύσεις που θα εξασφαλίζουν κοινωνική ανταποδοτικότητα και τόνισε ότι είναι υπέρ της αξιοποίησης και όχι της εκποίησης της περιουσίας της χώρας.

Επισήμανε ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα που διώχνουν τις επενδύσεις από τη χώρα αναδεικνύοντας το πρόβλημα της διαφθοράς, ενώ ανέφερε ότι ο επενδυτές δεν ασχολούνται με την Ελλάδα, καθώς δεν γνωρίζουν καν ποιο θα είναι το φορολογικό καθεστώς στο οποίο θα υπάγονται.

«Εμείς επιθυμούμε τη συνύπαρξη του δημοσίου με ιδιώτες επενδυτές και όχι ιδιωτικοποιήσεις που να μην εξασφαλίζουν ανταποδοτικότητα» ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια ιδιωτικοποίηση θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε «εμείς δεν θα πουλήσουμε γουρούνι στο σακί, χρειάζεται ισχυρή έρευνα αγοράς που θα γίνει με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον..

«Εχουμε στόχο μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνοντας ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει υπέρ του κοινού νομίσματος του και θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά του.

Σημείωσε, επίσης, ότι θα ήταν αστείος αν θα έβγαζε τη χώρα από το ευρώ και συμπλήρωσε ότι ακόμη και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι το κόστος εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα θα ήταν μεγαλύτερο από τη διάλυσή του.

«Οποτε και να γίνουν εκλογές είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικό υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ» ήταν η απάντηση του κ. Τσίπρα αναφορικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα να υποχωρεί στη δεύτερη θέση.

Αφησε, μάλιστα, αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας ότι «η πραγματικότητα είναι θλιβερή και δεν μπορούμε να πουλάμε αισιοδοξία στον ελληνικό λαό».

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα συμμαχήσω ακόμη και με το διάβολο για να σταματήσει να υποφέρει ο Ελληνας και η Ελληνίδα» αναφορικά με τις συναντήσεις που είχε με αξιωματούχους του ΔΝΤ επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα της χώρας θα αλλάξει μόνο εάν το Ταμείο συγκρουστεί περισσότερο με την Ανγκελα Μέρκελ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κ. Μέρκελ δεν λέει την αλήθεια στον γερμανικό λαό ενόψει των εκλογών, ότι δηλαδή το πρόγραμμα για την Ελλάδα απέτυχε. «Η Βραζιλία» τόνισε ο κ. Τσίπρας, «έχει φόβους εξαγωγής της κρίσης από την Ευρώπη σε όλο τον κόσμο και ανησυχεί για την γερμανική πολιτική».

Αναφορικά με τα φαινόμενα βίας των τελευταίων εβδομάδων χαρακτήρισε «επικίνδυνη και ανιστόρητη την προσπάθεια να εξισωθούν τα δύο άκρα υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ολισθηρό δρόμο που ξυπνάει μνήμες εμφυλίου».

Χρησιμοποίησε ακόμη βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τη Χρυσή Αυγή αποκαλώντας την «εγκληματική συμμορία που δολοφονεί καθημερινά ανθρώπους».

Σε ερώτηση για τις καταλήψεις και τις επεμβάσεις της Αστυνομίας άφησε σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Δημόσιας τάξης, Νίκου Δένδια, ενώ επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει καμία ανοχή στην παραβατικότητα , ωστόσο, πρόσθεσε ότι «Αν έχει ένα πρόβλημα η χώρα δεν είναι η Βίλα Αμαλία αλλά η βίλα της διαφθοράς και δεν θα την ανακαταλάβει η αστυνομία αλλά ο λαός».

Ζήτησε, τέλος, εκλογές «για να σταματήσει η αδιέξοδη πορεία της χώρας», ενώ τόνισε ότι επιθυμεί αυτές να διεξαχθούν άμεσα και σίγουρα πριν από τις γερμανικές εκλογές για φέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα τις επαναδιαπραγμάτευσης πριν τις εκλογές στη χώρα της Ανγκελα Μέρκελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ