WC-TV: Η πιο συναρπαστική φετινή τηλεοπτική σειρά είναι Τούρκικη και σκίζει στη Σουηδία - iefimerida.gr

WC-TV: Η πιο συναρπαστική φετινή τηλεοπτική σειρά είναι Τούρκικη και σκίζει στη Σουηδία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, ενθουσιάζεται με τη νέα ένοχη καθημερινή του απόλαυση, και κολλάει στην οθόνη χωρίς τύψεις.

Μπορεί κάποιοι να επιμένουν ότι τα τούρκικα σίριαλ είναι τηλεοπτικά υποπροϊόντα που απευθύνονται σε «τριτοκοσμικές» αγορές όπως η Ελλάδα, όμως η περίπτωση του «Son» που ξεκινάει από σήμερα και κάθε μέρα την προβολή του στον Ant1 στις 22.15 τους διαψεύδει κατηγορηματικά. Η σειρά, είναι η πρώτη τούρκική παραγωγή που αγοράστηκε για προβολή στην χώρα σύμβολο της ευρωπαϊκής ευημερίας, τη Σουηδία, από το κανάλι STV, τον κρατικό τηλεοπτικό φορέα που έχει αναλάβει και τη μετάδοση της φετινής Eurovision, εκπέμπει από 16 διαφορετικά κανάλια και έχει τηλεμερίδιο θεαματικότητας 36,3 %. Ο ίδιος ο πρόεδρος του STV Γκόραν Ντάνεστεν έχει εκθειάσει την ποιότητα της λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «πρόκειται για ένα πραγματικά θαυμάσιο σίριαλ που αφήνει στο θεατή μοναδική εντύπωση»

Αναμενόμενο εφ' όσον το «Son» που μεταφράζεται ως «Τέλος», είναι μια λουστραρισμένη παραγωγή ψυχολογικού θρίλερ μυστηρίου, από την καλύτερη στο επίπεδο των παραγωγών της, τούρκικη εταιρεία, την Ay Yapim και πίσω της βρίσκεται ο σκηνοθέτης του «Εζελ» Ουλούτς Μπαϊρακτάρ ο οποίος ευθύνεται για την άλλη μεγάλη φετινή επιτυχία της τούρκικης τηλεόρασης, το «Karadayi».

Για την ιστορία, και όσον αφορά την περιβόητη «φτήνια» που προσάπτουν στα τούρκικα οι επικριτές τους, το κόστος των ακριβών παραγωγών, μπορεί να φτάσει τα 100.000 δολάρια το επεισόδιο, ενώ χάρη στην εξαιρετική πολιτική προώθηση τους στις ξένες αγορές, με χαμηλή τιμή πώλησης (200 εκ άνθρωποι σε 43 χώρες παρακολουθούν τον «Σουλεϊμάν το Μεγαλοπρεπή») το σύνολο των εσόδων στην Τούρκικη οικονομία εκτιμάται να φτάσει φέτος τα 100. Εκ. δολάρια από μόλις 1 εκ. το 2007.

Σε αντίθεση με το συνήθη αριθμό των 70 και βάλε επεισοδίων των τούρκικων σειρών, το Son χαρακτηρίζεται ως μίνι σειρά, και δεν τραβάει απεριόριστα, με μόλις 25 χορταστικά επεισόδια. Να διευκρινιστεί, ότι οι σειρές που βλέπουμε στην Ελλάδα, σε καθημερινή ωριαία δόση, ούτε ωριαίες είναι, ούτε προγραμματισμένες για καθημερινή μετάδοση που σε μπουκώνει. Πρόκειται για 90λεπτα, κατά μέσο ώρο εβδομαδιαία prime time επεισόδια, και όχι ημερήσιες σαπουνόπερες όπως λανθασμένα έχουν κατοχυρωθεί στη χώρα μας στην οποία και προβάλλονται κομμένα στη μέση. Επομένως τα 25 επεισόδια του Son, υπολογίστε τα για 50.

Το «Son», ξαναφέρνει στους δέκτες μας την ηθοποιό Νεχίρ Ερντογάν, τη γνωστή Ναζλί που γνωρίσαμε στα «Σύνορα της Αγάπης», τη σειρά που άνοιξε το δρόμο για την επέλαση των τούρκικων σειρών μαζί με τον Γιγίτ Οζσνέρ, τον κακό Τζενγκίζ του «Εζέλ» σε μια συναρπαστική ιστορία ανατροπών, αποκαλύψεων μυστικών χαμένων στο παρελθόν και παράλληλων χρονολογίων στις σχέσεις των ηρώων που ξεκινάνε από το 1982 και φτάνουν μέχρι σήμερα. Όχι τυχαία, στην επίσημη σελίδα του Son, http://www.son.tv.tr/ (για όποιον ξέρει τούρκικα) έχει αναρτηθεί ένα πανέξυπνα στημένο διαδραστικό timeline με όλους τους ήρωες και τις χρονολογίες, πάνω στο οποίο κλικάροντας στο χαρακτήρα ή στο έτος, πλοηγείσαι στη σχέση του με τους υπόλοιπους ήρωες και την πλοκή ανά έτος.

Η υπόθεση ξεκινάει όταν το εύπορο ζευγάρι της Αϊλίν και του Σελίμ διοργανώνουν ένα πάρτι γενεθλίων για τον 7χρονο γιο τους. Στο πάρτι είναι καλεσμένος ο παιδικός φίλος και συνέταιρος του Σελίμ, Χαλίλ με τη σύζυγο του Αλέβ. Για την ακρίβεια κάτι περισσότερο από παιδικός φίλος, αφού οι γονείς του Χαλίλ μεγάλωσαν τον Σελίμ σαν δικό τους παιδί όταν ο τελευταίος έχασε τους γονείς του και τον δίδυμο αδελφό του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Στη διάρκεια του πάρτι, φαίνονται τα σύννεφα στη σχέση του Χαλίλ και της Αλέβ ενώ στην επιφάνεια, αρχίζουν να βγαίνουν και μερικά άλλα μυστικά. Κυρίως αυτό των πραγματικών συναισθημάτων του Χαλίλ για τον Σελίμ, τον οποίον και ουσιαστικά ζηλεύει εφ' όσον και ο Χαλίλ υπήρξε τρελά ερωτευμένος με την Αϊλίν.

Την επόμενη μέρα ο Σελίμ πετάει για επαγγελματικούς λόγους στη Φρανκφούρτη. Όμως το αεροπλάνο πέφτει και ο Σελίμ θεωρείται νεκρός. Αυτό μέχρι τη στιγμή που η Αϊλίν μάθει ότι δεν επιβιβάστηκε ποτέ του σε αυτό και τον δει με τα ίδια της τα μάτια από το βίντεο της κάμερας ασφαλείας του αεροδρομίου, να αναχωρεί από το αεροδρόμιο παρέα με μια άλλη γυναίκα κι ένα παιδί. Οι ισορροπίες θα ανατραπούν, μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια που θα γεννήσουν καινούργια, ακόμα πιο μπλεγμένα μυστήρια και ο Χαλίλ θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από την κατάσταση.

Η σειρά, είναι μια φρέσκια παραγωγή, σε αντίθεση με πολλά τούρκικα που προβάλλονται στην Ελλάδα με καθυστέρηση πενταετίας για μικρότερο κόστος αγοράς. Προβλήθηκε στο κανάλι ΑΤV από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο του 2012, και έχει αποκτήσει όχι τυχαία, cult φήμη ανάλογη του «Εζέλ» και φανατικούς οπαδούς, εφ' όσον ξεφεύγει από την τυποποίηση του γυναικείου «μελό» και ρίχνεται με χορταστικό τρόπο στο χώρο του σασπένς, του μυστηρίου και της δράσης. Αποτελώντας, με διαφορά, στο συγκεκριμένο ελληνικό τηλεοπτικό σκηνικό, την πιο διασκεδαστική πρόταση βραδινής τηλεοπτικής ψυχαγωγίας.

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz, στο twitter ως klarinabourana, κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb SIGAIKA PRODUCTIONS, για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ