Ενα βήμα πριν τον «αφορισμό» ο Τάσος Κουράκης - iefimerida.gr

Ενα βήμα πριν τον «αφορισμό» ο Τάσος Κουράκης

Ενα βήμα πριν από τον «αφορισμό» ο Κουράκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την επιβολή φόρου στους πιστούς χριστιανούς για να καλύπτονται οι μισθοί των ιερέων με τους μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Ανθιμο και Πειραιώς Σεραφείμ να του απαντούν σε οργισμένο τόνο.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον Alpha 9,89, έκανε λόγο για «πολιτική κουταμάρα» εκ μέρους του κ. Κουράκη προσθέτοντας ότι «με την ίδια λογική όσοι δεν έχουν παιδιά δεν πρέπει να πληρώνουν φόρους για σχολεία».

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ένα λάθος της Αριστεράς. Αυτές οι απόψεις είναι το λιγότερο αφελείς και ασταθείς. Αυτή η στιγμή η Αριστερά μιλά συνέχεια για το διαχωρισμό έθνος-εκκλησία. θέλουν να αποχριστιανοποιήσουν το έθνος αλλά αυτό μπορεί να συμβεί στο γένος των Ελλήνων; Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ δεν θέλουν τη συμπόρευση έθνους-εκκλησίας».

Πυρά δέχθηκε ο Τάσος Κουράκης και από το ΠΑΣΟΚ, μέσω του Γιώργου Κουτρουμάνη ο οποίος τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια τακτική να υποστηρίζει και να υιοθετεί το οτιδήποτε. Θεωρώ ότι δεν είναι σοβαρή η πρόταση Κουράκη», ενώ ο Παναγιώτης Μελάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε «Έλληνες και εκκλησία είμαστε το ίδιο. Εάν δεν υπήρχαν σήμερα τα συσσίτια της εκκλησίας, οι παράνομες και εγκληματικές ενέργειες θα είχαν αυξηθεί».

Ωστόσο, ο Βασίλης Οικονόμου, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι το κόμμα του είναι υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους και ανέφερε ότι «μια από τις προτάσεις που είχαμε κάνει είναι ο περιορισμός της μισθοδοσίας των ιερέων»

Αναφορικά με τις δηλώσεις Κουράκη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας επισήμανε: «Ο Κουράκης εξέφρασε τη γραμμή του κόμματος. Θα κατοχυρώσουμε τις συντάξεις του χαμηλού κλήρου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ